Η Apple απαγόρευσε αναβάθμιση του Facebook που ενημέρωνε τους καταναλωτές για το μερίδιο του App Store

Φουντώνει η διαμάχη των γιγάντων
28 Αυγούστου 2020 09:38
Η Apple απαγόρευσε αναβάθμιση του Facebook που ενημέρωνε τους καταναλωτές για το μερίδιο του App Store

Το Facebook ενημέρωσε την Πέμπτη το Reuters πως η Apple απέρριψε την προσπάθεια του να ενημερώσει τους χρήστες του iOS, πως η Apple θα παρακρατούσε το 30% των πωλήσεων στο νέο online events χαρακτηριστικό του. Έτσι το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει με την αναβάθμιση της εφαρμογής του, αφαιρώντας το συγκεκριμένο μήνυμα. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πώς θα εμφανιζόταν τα σχετικό μήνυμα αριστερά, ενώ δεξιά είναι η τελική έκδοση της εφαρμογής.

Να θυμίσουμε πως στα online events του Facebook ο χρήστης μπορεί να διοργανώνει ένα event, το οποίο για να το παρακολουθήσουν οι υπόλοιποι θα χρεώνονται ένα ποσό που θα αποφασίσει ο διοργανωτής. Το Facebook έχει πει πως για τον πρώτο χρόνο δε θα χρεώνει την υπηρεσία και όλα τα έσοδα θα καταλήγουν στο διοργανωτή. Στην περίπτωση της Apple όμως, ο διοργανωτής θα λαμβάνει το 70% των εσόδων, αφού το υπόλοιπο 30% θα το παρακρατά η Apple. Το Facebook ζήτησε από την Apple να παραιτηθεί του μεριδίου της για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες εν μέσω πανδημίας, αλλά η εταιρία αρνήθηκε.

Η Apple, ενώ δεν πρόσφερε δημόσια δήλωση, ενημέρωσε το Facebook πως παραβιάζει έναν κανόνα του App Store, σύμφωνα με τον οποίο οι developers απαγορεύεται να δείχνουν “άσχετες” πληροφορίες στο χρήστη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, έπρεπε να έχουμε την επιλογή να βοηθάμε τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν που πάνε πραγματικά τα λεφτά με τα οποία σκοπεύουν να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις. Δυστυχώς η Apple απέρριψε τη σημείωση διαφάνειας σχετικά με το φόρο του 30%, αλλά εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτήν την πληροφορία διαθέσιμη μέσα από την εφαρμογή. – Facebook