Έληξε η άδεια συνεργασίας Google και Huawei, αφήνοντας τους χρήστες μετέωρους

Ορατός ο κίνδυνος μη αναβάθμισης από την Google
17 Αυγούστου 2020 09:09
Έληξε η άδεια συνεργασίας Google και Huawei, αφήνοντας τους χρήστες μετέωρους

Για πάνω από ένα έτος από τότε που ξεκίνησε το ban της Huawei από τις ΗΠΑ, η εταιρία παίρνει προσωρινές άδειες οι οποίες της επιτρέπουν να συνεχίσει να συνεργάζεται και να έχει εμπορικές σχέσεις με αμερικανικές εταιρίες έως ένα βαθμό. Ωστόσο, από τις 13 Αυγούστου – όπως επιβεβαίωσε και η Washington Post – αυτές οι άδειες έληξαν, κάνοντας παράνομο για την Google να συνεργάζεται με την Huawei.

Πλέον, η Huawei περπατά σε τεντωμένο σκοινί για την προσφορά αναβαθμίσεων στις συσκευές της, ακόμα κι αυτές που είχαν Google Services όπως το P30 Pro. Oποιαδήποτε Huawei τηλέφωνα κατασκευάστηκαν πριν τις 16 Μαΐου του 2019 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις ασφαλείας από την Google και γενικές αναβαθμίσεις των Google apps, αλλά αν σε οποιοδήποτε σημείο η Huawei έχει οποιαδήποτε ασυμβατότητα με τις εφαρμογές της Google, τότε η Google δε θα μπορέσει να συνεργαστεί με την Huawei για την επίλυση του θέματος και το τέλος των αναβαθμίσεων από την Google είναι μία ορατή πιθανότητα.

Εκπρόσωπος της Google τόνισε πως οι προσωρινές άδειες ήταν το κλειδί για να προσφέρουν Android αναβαθμίσεις με επίσημο τρόπο. Τηλέφωνα χωρίς Google services όπως το P40 Pro, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις από την ίδια την Huawei, η οποία χρησιμοποιεί την open source έκδοση του Android.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει λόγος για ανανέωση των αδειών από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, αφήνοντας τους καταναλωτές παλαιότερων Huawei και Honor συσκευών μετέωρους.