Ινδία: O Modi ανακοίνωσε κάρτα υγείας με αποθηκευμένα ιατρικά δεδομένα για κάθε Ινδό

Υπόσχεται επανάσταση στον τομέα της υγείας
16 Αυγούστου 2020 11:46
Ινδία: O Modi ανακοίνωσε κάρτα υγείας με αποθηκευμένα ιατρικά δεδομένα για κάθε Ινδό

Γιορτάζοντας την 74η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδίας, ο Πρωθυπουργός, Narenda Mondi, στην καθιερωμένη του ομιλία από το Νέο Δελχί, ανακοίνωσε τη νέα Εθνική Ψηφιακή Αποστολή Υγείας (National Digital Health Mission). Πρόκειται για μία κίνηση “εντελώς βασισμένη στην τεχνολογία” η οποία θα φέρει την επανάσταση στον τομέα της υγείας.

Κάθε Ινδός λοιπόν θα λάβει μία κάρτα υγείας στην οποία θα περιέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες για την υγεία του. Πρόσβαση σε αυτήν την κάρτα, θα έχουν οι υπηρεσίες υγείας και οι φαρμακοποιοί.

Κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα γιατρό ή ένα φαρμακείο, τα πάντα θα καταγράφονται σε αυτήν την κάρτα. Από το ραντεβού του γιατρού μέχρι τη φαρμακευτική αγωγή, τα πάντα θα είναι διαθέσιμα στο προφίλ υγείας σας.

Για τις ανησυχίες περί ιδιωτικότητας η κυβέρνηση τονίζει πως οι κάτοχοι των καρτών θα πρέπει να παραχωρούν κάθε φορά προσωρινή πρόσβαση για χρήση των αρχείων τους. Ωστόσο δεν απαντώνται ερωτήματα όπως τι θα γίνει σε περίπτωση κλοπής της κάρτας, αν δηλαδή ο επιτήδειος θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα ή τι θα γίνει σε περίπτωση παραβίασης της βάσης δεδομένων.

Δεν υπήρξε αναφορά για το χρονοδιάγραμμα με το οποίο αυτές οι κάρτες θα διατεθούν στους πολίτες, αλλά σίγουρα ένα τέτοιο εγχείρημα για 1.4 δισεκατομμύρια ανθρώπους είναι ένα τιτάνιο έργο.

Tags: