Το Facebook κατηγορεί και αυτό την Apple για το "φόρο" του App Store

Όλο και περισσότερες εταιρίες συστρατεύονται πίσω από την Epic
15 Αυγούστου 2020 11:36
Το Facebook κατηγορεί και αυτό την Apple για το "φόρο" του App Store

Το Facebook ακολουθώντας το παράδειγμα της Epic Games, διαμαρτύρεται και αυτό για τα ποσοστά κερδών που παρακρατά η Apple στο App Store.

Το Facebook ξεκίνησε να κυκλοφορεί ένα νέο update με το οποίο θα επιτρέπει σε μικρούς επιχειρηματίες να διοργανώσουν ένα online event με χρηματική χρέωση σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν, όπως για παράδειγμα μία συνεδρία γυμναστικής ή ένα μάθημα μαγειρικής. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω των πολιτικών της Apple. Ενώ το Facebook δε σκοπεύει να πάρει κάποιο μερίδιο από τα έσοδα των επιχειρηματιών “τουλάχιστον για έως και τον επόμενο χρόνο”, σημειώνει πως η Apple θα πάρει την στάνταρ προμήθειά της σε αγορές που θα γίνουν μέσω του iOS app.

Ζητήσαμε από την Apple να μειώσει το φόρο του 30% στο App Store ή να μας επιτρέψει να προσφέρουμε το Facebook Pay, ώστε να απορροφήσουμε όλα τα κόστη για τις επιχειρήσεις που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα λόγω της COVID-19. Δυστυχώς απέρριψαν και τα δύο αιτήματά μας και οι μικροί επιχειρηματίες θα πληρωθούν μόνο το 70% από τα τόσο δύσκολα παραγόμενα έσοδά τους. Ενώ το Facebook παραιτείται από οποιαδήποτε προμήθεια για τα επί πληρωμή online events, θα κάνουμε ξεκάθαρες τις οποιεσδήποτε άλλες χρεώσεις για το προϊόν.

Η Apple δεν πρόσφερε κάποιο σχόλιο. Στο Android, οι χρήστες του Facebook θα χρησιμοποιούν Facebook Pay και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα παίρνουν το πλήρες ποσό.

Το Facebook είναι σαφέστατα ο μεγαλύτερος τεχνολογικός γίγαντας έως τώρα που στρέφεται εναντίον της Apple. Η Epic Games τη μήνυσε, το Spotify και η Match Group – η ιδιοκτήτρια εταιρία του Tinder – έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που υποστηρίζουν τη μάχη της Epic ενάντια στην Apple, ενώ και στην Ευρώπη η Apple αντιμετωπίζει διαρκώς δικαστικές διαμάχες για μονοπωλιακές τακτικές στο App Store.