Ο Tim Cook έγινε και επίσημα δισεκατομμυριούχος

Απέχει πολύ όμως από τους άλλους ισχυρούς άντρες της tech βιομηχανίας
12 Αυγούστου 2020 10:40
Ο Tim Cook έγινε και επίσημα δισεκατομμυριούχος

Ο 59χρονος CEO της Apple, Tim Cook, ανήκει και επίσημα πλέον στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους σύμφωνα με το Bloomberg. Με την αξία της Apple να πλησιάζει σχεδόν τα $2 τρισεκατομμύρια, ο Cook, εννέα χρόνια αφότου ανέλαβε την ηγεσία της μπορεί και αυτός να ανήκει στο ελίτ κλαμπ των CEOs με αξία άνω του $1 δις.

Ωστόσο υπολείπεται πολύ από τους υπόλοιπους tech δισεκατομμυριούχους. Στην κορυφή βρίσκεται ο CEO της Amazon, Jeff Bezos με $187 δις, ακολουθεί ο Bill Gates με $121 δις, ο Mark Zuckerberg με $102 δις, ενώ ακόμα και ο Elon Musk είναι στο νούμερο 10 της λίστας με $68.7 δις. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών είναι πως ήταν οι ιδρυτές των εταιριών τους, κάτι που κάνει ακόμα πιο ασυνήθιστο για τον Cook να ανήκει καν σε αυτή τη λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Ο Tim Cook, γιος ενός εργάτη ναυπηγείου και μίας υπαλλήλου φαρμακείου, έχει δηλώσει στο παρελθόν - τότε που η περιουσία του εκτιμόταν στα $120 εκατομμύρια - πως αφού πληρώσει για την εκπαίδευση του 10χρονου ανιψιού του, σκοπεύει να δωρίσει όλη την περιουσία του σε αγαθοεργίες. Όχι όμως απλά γράφοντας επιταγές. Σκοπεύει να αφιερωθεί στην φιλανθρωπία με ένα προσεκτικό, συμπαγές σχέδιο που θα έχει πραγματική επίπτωση στις ζωές των ανθρώπων.