Η Xiaomi παρουσιάζει την πρώτη διάφανη τηλεόραση

Ιδού η Mi TV LUX Transparent Edition
12 Αυγούστου 2020 10:17
Η Xiaomi παρουσιάζει την πρώτη διάφανη τηλεόραση

Για να γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της, η Xiaomi παρουσίασε την πρώτη διάφανη τηλεόραση μαζική παραγωγής στον κόσμο. Η τηλεόραση αυτή χρησιμοποιεί ένα διάφανο OLED panel το οποίο δίνει την εντύπωση ενός διάφανου παραθύρου όταν η τηλεόραση είναι σβηστή, ενώ όταν ανάψει κάνει τις εικόνες που προβάλλονται να μοιάζουν πως αιωρούνται το χώρο.

Η Mi TV LUX Transparent Edition είναι μία 55άρα τηλεόραση με αντίθεση 150.000:1, χρώματα 10bit και 93% κάλυψη της DCI-P3 παλέτας. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι 120Hz και ο ρυθμός ανταπόκρισης των pixels 1ms.

Εσωτερικά διαθέτει το 9650 chipset της MediaTek, ενώ παρών είναι και το AI Master Smart Engine για επεξεργασία εικόνας. Υπάρχει επίσης το AI Master for Audio το οποίο επιλέγει τύπο ήχου ανάλογα με το περιεχόμενο και υπάρχει υποστήριξη Dolby Atmos.

Η τεχνολογία γύρω από τη διάφανη οθόνη δεν είναι νέα, αλλά η Mi TV Lux Transparent Edition είναι η πρώτη που μπαίνει σε μαζική παραγωγή. Διαθέτει ένα λεπτό πλαίσιο μόλις 5.7 χιλιοστών. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, μιας και η κυκλική βάση της κάνει όλη τη “δουλειά”. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης backlighting αφού κάθε δίοδος εκπέμπει το δικό της φως. Φυσικά δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν πάνω από όλα την ποιότητα της εικόνας, αφού αυτή θα διαφέρει ανάλογα το φωτισμό του δωματίου και την τοποθεσία της τηλεόρασης σε αυτό.

Η τηλεόραση ξεκινά τις πωλήσεις της στις 16 Αυγούστου στην Κίνα έναντι 49.999 γουάν (€6.131).