Ο Phil Schiller αποσύρεται από το marketing της Apple μετά από 30 χρόνια

Ο Greg Joswiak θα είναι το νέο πρόσωπο του iPhone
09 Αυγούστου 2020 11:37
Ο Phil Schiller αποσύρεται από το marketing της Apple μετά από 30 χρόνια

Η Apple ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής marketing της εταιρίας, Phil Schiller, αποσύρεται από τη θέση του και αναλαμβάνει καθήκοντα ως Apple Fellow, αναφερόμενος απευθείας στον Tim Cook και συνεχίζοντας να ηγείται των App Store και Apple Events. Ο Shiller συνεχίζει έτσι την ιστορική καριέρα που ξεκίνησε στην Apple από το 1987, βοηθώντας το marketing και τα προϊόντα της Apple για πάνω από 30 χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το πρώτο ψηφιακό event WWDC της Apple το οποίο κατά κοινή ομολογία ήταν άκρως επιτυχημένο ως προς την παρουσίασή του.

Ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε το να δουλέψω στην Apple, σε τόσα προϊόντα που αγαπάω και με τόσους καλούς φίλους – τον Steve, τον Tim και πολλούς ακόμα. Ξεκίνησα στην Apple όταν ήμουν 27, φέτος έγινα 60 και είναι καιρός για κάποιες αλλαγές στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να εργάζομαι εδώ όσο μου το επιτρέπουν, το αίμα μου έχει 6 χρώματα (αναφορά σε δήλωση του Steve Jobs στα έξι χρώματα του παλιού logo της Apple), αλλά θέλω επίσης να βρω και λίγο χρόνο στα χρόνια που έρχονται για την οικογένειά μου, τους φίλους μου και μερικά προσωπικά projects που με νοιάζουν πολύ.

Τη θέση του Schiller στο Worldwide Marketing θα αναλάβει ο Greg Joswiak, επί χρόνια ηγετική φυσιογνωμία στο Product Marketing τμήμα της εταιρίας. Στην νέα του θέση ως Αντιπρόεδρος θα είναι υπεύθυνος για το product management και το product marketing, για τις σχέσεις με τους προγραμματιστές, την έρευνα της αγοράς, το business management, την εκπαίδευση και το διεθνές marketing.

Ο Phil με βοήθησε να κάνουμε την Apple την εταιρία που είναι σήμερα και οι συνεισφορές του είναι ευρείες, μεγάλες και βαθιές. Σε αυτό το νέο ρόλο θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες σκέψεις του και την καθοδήγηση που όρισαν τις δεκαετίες του στην Apple. Τα πολλά χρόνια ηγεσίας του Joz στο Product Marketing τον κάνουν τέλειο για το νέο ρόλο και θα διασφαλίσουν μία ομαλή μετάβαση σε μία στιγμή που η ομάδα είναι απασχολημένη σε σημαντική και ενδιαφέρουσα εργασία. Είμαι ενθουσιασμένος που ολόκληρη η ομάδα στελεχών θα ωφεληθεί από τη συνεργασία του, τις ιδέες του και την ενέργειά του. – Tim Cook