Ο Trump απαγόρευσε τις συναλλαγές με ByteDance (TikTok) και Tencent (WeChat)

Με διορία 45 ημερών
08 Αυγούστου 2020 10:11
Ο Trump απαγόρευσε τις συναλλαγές με ByteDance (TikTok) και Tencent (WeChat)

Με εκτελεστική εντολή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump απαγόρευσε τις συναλλαγές της Αμερικής με την ιδιοκτήτρια του TikTok, ByteDance και το WeChat της Tencent. Και οι δύο απαγορεύσεις έχουν διορία 45 ημερών και θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Έχουμε σοκαριστεί από την πρόσφατη εκτελεστική εντολή, η οποία εκδόθηκε χωρίς καμία διαδικασία. Θα κυνηγήσουμε κάθε νόμιμη οδό για να διασφαλίσουμε πως θα τηρηθεί ο νόμος. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ καλή τη πίστει, για να παρέχουμε μία εποικοδομητική λύση στις ανησυχίες που έχει εκφράσει. Αυτό που αντιμετωπίσαμε όμως είναι η πλήρης άγνοια των γεγονότων από τη διοίκηση, καθώς όριζε τους όρους της συμφωνίας χωρίς κανένα νομικό υπόβαθρο και επιχειρώντας να εισαχθεί ως ενδιάμεσος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιωτικών εταιριών. – Δήλωση TikTok

Να θυμίσουμε πως η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες με την ByteDance για την εξαγορά του TikTok. Από την άλλη πλευρά, η Tencent δεν έχει αντιδράσει ακόμα.

Ερευνούμε την εκτελεστική εντολή για να την κατανοήσουμε πλήρως. – Εκπρόσωπος Tencent

Το WeChat δεν έχει στις ΗΠΑ την εξάπλωση που έχει στην Κίνα, τα νούμερα όμως παραμένουν μεγάλα. Η εφαρμογή έχει κατέβει 19 εκατομμύρια φορές στις ΗΠΑ. Η Tencent είναι η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρία στην Ασία μετά το Alibaba, με κεφαλαιοποίηση $686 δισεκατομμυρίων. Η εντολή του Trump έριξε τη μετοχή της Tencent στις ασιατικές αγορές κατά 10%.