Η Garmin πλήρωσε στους hackers εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα

Μετά το χτύπημα με ransomware
07 Αυγούστου 2020 10:12
Η Garmin πλήρωσε στους hackers εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα

Τα συστήματα της Garmin αχρηστεύτηκαν πριν λίγες μέρες μετά από μία κυβερνοεπίθεση η οποία περιλάμβανε και ransomware λογισμικό. Σύμφωνα με το Sky News, η εταιρία αναγκάστηκε να πληρώσει “πολλά εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα” για να πάρει πίσω την πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Η πληρωμή έγινε μέσω μίας τρίτης εταιρίας ονόματι Arete Incident Response, η οποία βοηθά εταιρίες να ασφαλίσουν τα δίκτυά τους και να αντιμετωπίσουν επιθέσεις.

Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε, η Garmin πήρε το κλειδί αποκρυπτογράφησης και τα προϊόντα και υπηρεσίες της λειτουργούν πλέον κανονικά. Δεν αποκαλύφθηκε ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Ωστόσο μερικοί ερευνητές ασφαλείας θεωρούν πως επειδή χρησιμοποιήθηκε το WastedLocker ransomware, υπεύθυνη είναι μία ομάδα Ρώσων hackers ονόματι Evil Corp.

H Arete IR όμως θεωρεί πως δεν μπορούμε να πούμε πως είναι έργο της Evil Corp απλά επειδή χρησιμοποιήθηκε το WastedLocker και εξέδωσε μία μελέτη που υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της.

Η Garmin και η Arete ΙR δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και αρνήθηκαν πως πραγματοποιήθηκε η πληρωμή.

Η Arete έχει υπογεγραμμένες υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας με όλους τους πελάτες της και έτσι δεν μπορούμε να συζητήσουμε για την ταυτότητα κάποιου πελάτη ή τις συναλλαγές μας.