Όλο το χρονικό από τις συλλήψεις των hackers του Twitter

Ένας έφηβος είναι ήδη στη φυλακή
04 Αυγούστου 2020 10:54
Όλο το χρονικό από τις συλλήψεις των hackers του Twitter

Η μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία των social media έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου. Μερικοί από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς λογαριασμούς Twitter παραβιάστηκαν, μεταξύ των οποίων του Elon Musk, του Barack Obama, του Bill Gates, της Apple και άλλα, ζητώντας πληρωμή σε Bitcoin από τους ακολούθους με υποτιθέμενο αντάλλαγμα την επιστροφή του διπλάσιου ποσού.

Οι αρχές κινήθηκαν ταχύτατα και μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν εντοπίσει τους hackers και στις 31 Ιουλίου συνέλαβαν το 17χρονο Graham Clark από την Tampa της Florida. Ώρες αργότερα, δίωξη ασκήθηκε και στον 22χρονο Nima Fazeli από το Orlando και στον 19χρονο Mason Sheppard από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Ένας ακόμη ανήλικος από την California ομολόγησε σε ομοσπονδιακούς πράκτορες πως βοήθησε στο hacking.

Έκτοτε, ο Clark αναγνωρίστηκε ως ο “εγκέφαλος” της επιχείρησης. Αυτός απέκτησε πρόσβαση στα εσωτερικά εργαλεία του Twitter, πείθοντας έναν εργαζόμενο μέσω social engineering να του δώσει τους κωδικούς του, λέγοντας πως ανήκει στην IT ομάδα του Twitter. Διώκεται με 30 κατηγορίες.

  • ORGANIZED FRAUD (OVER $50,000) – 1 count
  • COMMUNICATIONS FRAUD (OVER $300) – 17 counts
  • FRAUDULENT USE OF PERSONAL INFORMATION (OVER $100,000 OR 30 OR MORE VICTIMS) – 1 count
  • FRAUDULENT USE OF PERSONAL INFORMATION – 10 counts
  • ACCESS COMPUTER OR ELECTRONIC DEVICE WITHOUT AUTHORITY (SCHEME TO DEFRAUD) – 1 count

 

Ο συνεργός του, Sheppard, εντοπίστηκε επειδή χρησιμοποίησε την άδεια οδήγησής του για να πιστοποιήσει τους λογαριασμούς του σε Coinbase και Binance. Οι λογαριασμοί του είχαν κινήσεις των Bitcoins της απάτης. Ο Fazeli επίσης χρησιμοποίησε την άδεια οδήγησης για πιστοποίηση στο Coinbase, όπου δέχθηκε πληρωμές σε Bitcoin για να κλεμμένα usernames.

Ο Fazeli μπορεί να φυλακισθεί για 5 έτη με επιπλέον πρόστιμο $250.000, ενώ ο Sheppard μπορεί να αντιμετωπίσει 20 έτη φυλάκιση με $250.000 πρόστιμο. Η έρευνα συνεχίζεται προς αναζήτηση του hacker Kirk#5270, πρόσωπο το οποίο πιθανώς να είναι ο ίδιος ο Clark. Να σημειωθεί πως ο Clark θα δικαστεί ως ενήλικας.

Δεν ήταν ένας συνηθισμένος 17χρονος. Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να έχει κλέψει τεράστια, τεράστια ποσά από ανθρώπους, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις οικονομικές αγορές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Επειδή είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς πανίσχυρων πολιτικών, θα μπορούσε να υπονομεύσει την πολιτική και τη διεθνή διπλωματία. Αυτά δεν είναι παιχνίδια…είναι σοβαρά εγκλήματα με σοβαρές συνέπειες και αν νομίζετε πως μπορείτε να εξαπατάτε ανθρώπους online και να διαφεύγετε, καιρός να ξυπνήσετε και θα ξυπνήσετε από το χτύπημα της πόρτας στις 6 τα ξημερώματα από ομοσπονδιακούς πράκτορες. – Andrew Warren, εισαγγελέας της Florida