Το Instagram "πετάει" λεφτά στους TikTokers για να τους προσελκύσει στο Reels

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ των πλατφορμών
30 Ιουλίου 2020 10:13
Το Instagram "πετάει" λεφτά στους TikTokers για να τους προσελκύσει στο Reels

Το Instagram ετοιμάζει εδώ και καιρό τον ανταγωνιστή του TikTok υπό τη μορφή του Reels. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε σε αρκετές αγορές και συνεχίζει να επεκτείνεται. Το Instagram όμως δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια για να περιμένει την επιτυχία του. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal πληρώνει αδρά δημιουργούς περιεχομένου του TikTok για να τους προσελκύσει στη νέα πλατφόρμα του.

Το Instagram προτίθεται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δημιουργούς για αποκλειστικό περιεχόμενο στο Reels, ενώ για αυτούς που δε θέλουν αποκλειστικές συμφωνίες, δέχεται και οι δημιουργοί να ανεβάζουν τουλάχιστον το περιεχόμενό τους πρώτα στο Reels πριν να το μοιραστούν σε άλλες πλατφόρμες. Προσφέρεται επίσης να καλύψει το κόστος της παραγωγής των videos, ενώ χρησιμοποιεί συμφωνίες μη αποκάλυψης για να μη μοιραστούν οι δημιουργοί τις λεπτομέρειες των συμφωνιών.

Το Instagram πλησίασε μία μεγάλη γκάμα δημιουργών σχετικά με το Reels σε διάφορες χώρες στις οποίες δοκιμάζεται η εφαρμογή. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην επένδυση τόσο στους δημιουργούς μας όσο και στην εμπειρία τους.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα το TikTok ανακοίνωσε πρόγραμμα επιδότησης $200 εκατομμυρίων σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους δημιουργούς περιεχομένου του.