Το Slack επιτίθεται στο Microsoft Teams με αντιμονοπωλιακή καταγγελία στην Ε.Ε.

Η Microsoft παράνομα αναγκάζει τους χρήστες Office να χρησιμοποιήσουν το Teams
24 Ιουλίου 2020 12:14
Το Slack επιτίθεται στο Microsoft Teams με αντιμονοπωλιακή καταγγελία στην Ε.Ε.

Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης και τα έσοδά τους αυξήθηκαν κατακόρυφα. Δε λείπουν βέβαια και οι συγκρούσεις. Το Slack κατέθεσε μία αντιμονοπωλιακή καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Microsoft Teams, ισχυριζόμενο πως η Microsoft παρανόμως συνδέει το Teams με το Office, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρει την αφαίρεση του Teams από τους χρήστες και κρύβει το πραγματικό κόστος του από τους επαγγελματίες.

Είμαστε σίγουροι πως κερδίζουμε με τα προσόντα του προϊόντος μας, αλλά δεν μπορούμε να αγνοούμε παράνομες συμπεριφορές που στερούν από τους πελάτες την πρόσβαση στα εργαλεία και στις λύσεις που θέλουν. Το Slack απειλεί το μερίδιο της Microsoft στα business email, το θεμέλιο λίθο του Office, κάτι το οποίο σημαίνει πως το Slack απειλεί το μερίδιο της Microsoft στο software των εταιριών. – Jonathan Prince, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας και Πολιτικής στο Slack

Η Microsoft επανέρχεται στην παλιά της συμπεριφορά. Δημιούργησαν ένα αδύναμο προϊόν που αντέγραψαν και το συνδέσανε με το κυρίαρχο προϊόν τους, το Office, εγκαθιστώντας το με το ζόρι και αποτρέποντας την απεγκατάστασή του, ακριβώς ότι έκανε με την παράνομη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια του “πολέμου των browsers”. Το Slack ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δράσει άμεσα για να διασφαλίσει πως η Microsoft δε θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί παράνομα τη δύναμή της από μία αγορά στην άλλη, δένοντας προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Prince, το μόνο που ζητάει το Slack είναι ίση αντιμετώπιση για να προωθηθεί ο υγιής ανταγωνισμός.