Τα AR γυαλιά της Apple, θα κρύβουν την οθόνη του iPhone σας από αδιάκριτα βλέμματα

Μόνο εσείς θα βλέπετε το περιεχόμενο της οθόνης σας
21 Ιουλίου 2020 10:33
Τα AR γυαλιά της Apple, θα κρύβουν την οθόνη του iPhone σας από αδιάκριτα βλέμματα

Τα AR γυαλιά της Apple είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή τους και τώρα μία νέα κατάθεση πατέντας από την εταιρία μας δίνει μια ιδέα για τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης τους. Πέρα από το περιεχόμενο που θα μπορείτε να βλέπετε στα Apple Glasses, όπως οδηγίες πλοήγησης, μηνύματα κλπ, τα γυαλιά ίσως να χρησιμοποιηθούν και για ένα νέο επίπεδο ιδιωτικότητας στους iPhone χρήστες.

Μέχρι σήμερα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κοιτάξει απευθείας στην ανοιχτή οθόνη του τηλεφώνου σας και να δει το περιεχόμενό της. Στο εμπόριο υπάρχουν ορισμένα προστατευτικά οθόνης που μειώνουν τη γωνία θέασης, αλλά η λύση της Apple είναι πολύ πιο άμεση και αποτελεσματική.

Πρακτικά, φορώντας τα γυαλιά, ο χρήστης θα βλέπει σε αυτά ολόκληρη την οθόνη του τηλεφώνου του, ενώ την ίδια στιγμή, όλοι οι υπόλοιποι θα βλέπουν μία σβηστή οθόνη. Ο χρήστης θα συνεχίσει να αλληλεπιδρά μέσω αφής με την οθόνη του iPhone ή του iPad, χωρίς κανείς δίπλα του ή και πίσω του να βλέπει την οθόνη του.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που σημειώνει το AppleInsider, είναι πως ο χρήστης θα γλιτώνει μπαταρία στο iPhone του, αφού η οθόνη θα είναι κλειστή.