Twitter hack: 19χρονος που μένει με τη μητέρα του είναι πίσω από την τεράστια επίθεση

Το κουβάρι ξετυλίγεται
19 Ιουλίου 2020 12:31
Twitter hack: 19χρονος που μένει με τη μητέρα του είναι πίσω από την τεράστια επίθεση

Το λεπτομερές ρεπορτάζ των New York Times αποκαλύπτει τους υπευθύνους πίσω από την χωρίς προηγούμενο επίθεση στο Twitter. Οι hackers πήραν τον έλεγχο 130 λογαριασμών, πολλών εξ αυτών verified με εκατομμύρια ακολούθους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, πίσω από την επίθεση φαίνεται να κρύβεται ομάδα νεαρών hackers και όχι κυβερνητικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ένας 19χρονος με το ψευδώνυμο “ever so anxious”, ο οποίος μένει στην νότια Αγγλία μαζί με τη μητέρα του. Ο 19χρονος ήρθε σε επαφή με τον ενορχηστρωτή της επίθεσης με το ψευδώνυμο “Kirk”, ο οποίος ισχυριζόταν πως εργαζόταν στο Twitter και μπορούσε να πάρει τον έλεγχο πολύτιμων λογαριασμών.

Μαζί με έναν ακόμα hacker, τον 21χρονο “lol” από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συνεργάστηκαν με τον Kirk, αλλά σταμάτησαν όταν ο Kirk ξεκίνησε να επιτίθεται σε υψηλού προφίλ accounts την Τετάρτη. Ο lol αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Kirk πως εργάζεται στο Twitter, λόγω της ζημιάς που ήταν διατεθειμένος να κάνει στην εταιρία. Ένας άλλος hacker, o “PlugWalkJoe”, είπε στους Times πως ο Kirk απέκτησε πρόσβαση σε ένα εσωτερικό Slack κανάλι του Twitter όπου είδε δεδομένα χρηστών.

Ο PlugWalkJoe έχει αναγνωριστεί ως ο 21χρονος Βρετανός Joseph O’Connor, αρνείται όμως οποιαδήποτε εμπλοκή στο hack. Παραδέχεται όμως πως αγόρασε από τους δράστες κλεμμένους λογαριασμούς με Bitcoin.

Δε με νοιάζει – ας έρθουν να με συλλάβουν. Θα γελούσα. Δεν έχω κάνει τίποτα.

Τίποτα περισσότερο όμως δεν έχει γίνει γνωστό για τον Kirk, ούτε η εθνικότητά του, ούτε η ηλικία του, ούτε αν το έκανε μόνος του όλο αυτό ή εργαζόταν για κάποιον άλλον. Έως τώρα δεν ήταν γνωστός στους hacking κύκλους και το προφίλ του στο Discord δημιουργήθηκε μόλις στις 7 Ιουλίου.