Το Lethe στο Steam Greenlight

Μία ακόμα φιλόδοξη ελληνική προσπάθεια
19 Μαρτίου 2014 13:42
Το Lethe στο Steam Greenlight

Μπορεί η βιομηχανία των video games στην Ελλάδα να είναι σχεδόν ανύπαρκτη στο χάρτη παγκοσμίως αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία δεν έχουν σταματήσει να ελπίζουν και να προσπαθούν. Ο λόγος για την εταιρία KoukouStudios, η οποία ασχολείται αυτό το καιρό με την δημιουργία του Lethe, ενός πρώτου προσώπου physics based τίτλου που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1920 με steam punk ύφος και καλλιτεχνική προσέγγιση. Ο Ιωάννης Κουκουράκης μαζί με την ομάδα του, της οποίας τα μέλη είναι μοιρασμένα μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας είχαν την ευκαιρία πρόσφατα να δημοσιεύσουν το Lethe στο Steam Greenlight και μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών, το παιχνίδι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την επίσημη αποδοχή του στο Steam.

Οι παίκτες λαμβάνουν τον ρόλο του Robert Dawn, ενός δημοσιογράφου ο οποίος ψάχνει στοιχεία για μία καταστροφή που έγινε σε ένα απομονωμένο νησί. Μία ατυχής επαφή όμως του Robert με μία μυστηριώδης και άγνωστη ουσία θα του δώσει ψυχοκινητικές δυνάμεις οι οποίες αντλούν ενέργεια από τον ίδιο τον Robert. Ο μοναδικός τρόπος για να μείνει ζωντανός ο ήρωας είναι μέσω της κατανάλωσης της ουσίας που του έδωσε αυτές τις δυνάμεις εξαρχής. Κατά τη διάρκεια όμως αυτής της περιπέτειας του, θα ανακαλύψει πως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του καθώς δεν είναι μόνος σε αυτό το απομονωμένο νησί. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες για το σενάριο του Lethe: Episode One μέχρι στιγμής αλλά σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα όταν με το καλό κυκλοφορήσει ο τίτλος. 

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του Lethe, τα οποία το χαρακτηρίζουν ως τίτλο; Σύμφωνα με την Koukou Studios, το δημιουργικό physics based gameplay του για την λύση των γρίφων είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του τίτλου και πάνω σε αυτό βασίζονται οι βασικοί μηχανισμοί του Lethe. Οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το περιβάλλον προς όφελος τους μέσω των ψυχοκινητικών δυνάμεων του Robert και να εξερευνήσουν το κόσμο του νησιού ψάχνοντας για μυστικά μέσα σε αυτό το ξεχωριστό 20's steam punk περιβάλλον.

Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν με πολλή δημιουργικότητα και μεράκι.

Lethe Minimum Requirements: 

-Windows Vista, Windows 7 ή Windows 8. 
-2.0+ GHz επεξεργαστή 
-2GB μνήμη
-SM3 συμβατή κάρτα γραφικών

Μπορείτε να δείτε το Greenlight Teaser του Lethe: Episode One στον παρακάτω player καθώς και τις πρώτες εικόνες του στο Image Gallery στο τέλος του άρθρου.

Τέλος, αν σας ενδιαφέρει να υποστηρίξετε την KoukouStudios, μπορείτε να την βρείτε μέσω των παρακάτω links ενώ μπορείτε να ψηφίσετε το Lethe: Episode One στο Steam Greenlight πατώντας εδώ.

Facebook
Twitter 
Indiedb 
Steam Greenlight
YouTube
Personal Blog

Tags: