Η περιουσία του Jeff Bezos ξεπέρασε τα $170 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας ακόμα και τα προ-διαζυγίου επίπεδα

Η πρώην σύζυγός του είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο
02 Ιουλίου 2020 09:58
Η περιουσία του Jeff Bezos ξεπέρασε τα $170 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας ακόμα και τα προ-διαζυγίου επίπεδα

Ο Jeff Bezos έκανε νέο ρεκόρ για την περιουσία του, καταφέρνοντας αξιοσημείωτη ανάκαμψη μετά την παραχώρηση του 1/4 των μετοχών του της Amazon, ως μέρος του διακανονισμού του διαζυγίου του. Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο 4.4% φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ $2.878 την Τετάρτη, με αποτέλεσμα η περιουσία του Bezos να εκτοξευθεί στα $171.6 δισεκατομμύρια.

H πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, η Mackenzie Bezos, απέκτησε το 4% των μετοχών της Amazon μετά το διαζύγιο και βρίσκεται στη 12η θέση της λίστας του Bloomberg με $56.9 δισεκατομμύρια. Είναι πλέον η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, μετά την Francoise Bettencourt Meyers, την κληρονόμο του οίκου L’Oreal.

Παρά την πανδημία που έχει αποτελέσει το μεγαλύτερο χτύπημα στην αμερικανική οικονομία από την παγκόσμια οικονομική ύφεση του ’30, ο Bezos έχει κερδίσει $56.7 δισεκατομμύρια από την αρχή του έτους. Αυτή τη βδομάδα, μετά από διαμαρτυρίες για το κόψιμο του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας, η Amazon ανακοίνωσε πως θα ξοδέψει περίπου $500 εκατομμύρια για να προσφέρει για μία φορά από $500 bonus στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω πανδημίας.

Η περίοδος της πανδημίας ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα για τους τιτάνες του τεχνολογικού τομέα, σε αντίθεση με άλλους. Ο Elon Musk πρόσθεσε $25.8 δισεκατομμύρια στην περιουσία του, ο ιδρυτής του Zoom, Eric Yuan τετραπλασίασε την περιουσία του φτάνοντας τα $13.1 δις, ενώ την ίδια στιγμή ο Amancio Ortega των Zara έχασε $19.2 δις, ο Warren Buffett $19 δις και ο Bernard Arnault του Louis Vuitton Moet Hennessy έχασε $17.6 δις.

Πάντως, ο συνολικός πλούτος των 500 πιο πλούσιων ανθρώπων στη Γη είναι $5.93 τρισεκατομμύρια, παραπάνω δηλαδή από την αρχή του χρόνου που βρισκόταν στα $5.91 τρις.