Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου

Μεγαλύτερο ακόμα και από το Hyde Park του Λονδίνου
21 Ιουνίου 2020 12:36
Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου

Η πρόταση για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε δεκτή από το Planning Inspectorate Office. Το Cleve Hill Solar Park θα καταλαμβάνει μία έκταση 3.600 στρεμμάτων κοντά στο Faversham, 96 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Θα αποτελείται από 880.000 ηλιακά πάνελ με δυνατότητα μέγιστης παραγωγής 350MW, ικανά να τροφοδοτήσουν με ρεύμα 91.000 νοικοκυριά.

Και ενώ πρόκειται για το μεγαλύτερο project φωτοβολταϊκών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το δεύτερο να βρίσκεται στο Wiltshire με μόλις 69MW, υστερεί μπροστά σε projects σε άλλα μέρη του κόσμου. Στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο είναι το Nunez de Balboa με 1.4 εκατομμύρια πάνελ και 500MW, ενώ το μεγαλύτερο του κόσμου είναι το Noor Abu Dabhi στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 3.2 εκατομμύρια πάνελ και 1.18GW.

Αυτοί που αντιτίθενται στο project ισχυρίζονται πως θα φέρει βιομηχανοποίηση της εξοχής αλλάζοντας το τοπίο, με τους υπέρμαχους του project να τονίζουν τα οφέλη της καθαρής ενέργειας και των κερδών που θα φέρει στην τοπική κοινωνία.