Το App Store της Apple είναι υπεύθυνο για την παραγωγή εμπορίου αξίας $519 δισεκατομμυρίων

Σε φυσικά και ψηφιακά προϊόντα
16 Ιουνίου 2020 10:53
Το App Store της Apple είναι υπεύθυνο για την παραγωγή εμπορίου αξίας $519 δισεκατομμυρίων

Μία νέα μελέτη από την Analysis Group για το μέγεθος του App Store, αποκαλύπτει πως το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple είναι υπεύθυνο για την παραγωγή $519 δισεκατομμυρίων το 2019 από πωλήσεις φυσικών και ψηφιακών προϊόντων, καθώς επίσης και από υπηρεσίες. Η μελέτη σπεύδει να τονίσει πως το ποσό δεν αφορά αποκλειστικές πωλήσεις μέσω του App Store, αλλά τη γενικότερη οικονομία που εμπλέκεται με αυτό. Για παράδειγμα, μία video streaming υπηρεσία μπορεί να αγοραστεί από άλλο κατάστημα, αλλά αν η κύρια χρήση της γίνεται σε μία iOS συσκευή, συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι in-app διαφημίσεις οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι αφιερωμένες στο mobile gaming, παράγουν περίπου $45 δισεκατομμύρια. Η έρευνα έρχεται για να υποστηρίξει τη θέση της Apple εν μέσω ερευνών και μηνύσεων περί μονοπωλίου και ανταγωνισμού.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν ειδικότερα για τις ταξιδιωτικές εφαρμογές και τις εφαρμογές των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή $57 δισεκατομμυρίων σε κρατήσεις θέσεων και πωλήσεις εισιτηρίων. Οι εφαρμογές delivery παράγουν $31 δις. Αναμενόμενα, το μεγαλύτερο τζίρο παράγουν εφαρμογές ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου, φτάνοντας τα $268 δισεκατομμύρια.