Ερευνητές δημιούργησαν μια νέα AI που μετατρέπει απλά σκίτσα σε ρεαλιστικά πορτραίτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Και τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν
08 Ιουνίου 2020 14:52
Ερευνητές δημιούργησαν μια νέα AI που μετατρέπει απλά σκίτσα σε ρεαλιστικά πορτραίτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί Machine Learning AIs που παράγουν εικόνες από αφηρημένα σκίτσα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία στα γεννοφάσκια της, υπήρχαν αρκετά περιθώρια βελτίωσης και ατέλειες. Τώρα, μια ομάδα επιστημόνων από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το City University του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε μια διαφορετική προσέγγιση που επιτρέπει τη δημιουργία ρεαλιστικών πορτρέτων χρησιμοποιώντας απλά σκίτσα.

Ο λόγος γίνεται για το DeepFaceDrawing, ένα σύστημα που έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τα βασικά σημεία ενός σκίτσου και να τα αντιστοιχίζει στο περίπου με τα δεδομένα που έχει μελετήσει. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ρεαλιστικά πορτρέτα υψηλής ποιότητας, για τα οποία δεν χρειάζονται αναλυτικά σκίτσα, αλλά μια απλή προσέγγιση.

Η ομάδα δηλώνει ότι σύμφωνα με τις ποιοτικές και ποσοτικές αξιολογήσεις που έχει κάνει, η μέθοδος αυτή παράγει πιο ευχάριστες οπτικά εικόνες προσώπου σε σύγκριση με παρόμοιες μεθόδους. Σημειώνεται επίσης ότι η νέα αυτή τεχνολογία είναι εύκολη στη χρήση, ακόμη και αν δεν είστε καλλιτέχνης.

Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό βίντεο επίδειξης μέσα από τον player που ακολουθεί. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.