Nike και Adidas γράφουν ιστορία στο Twitter με κοινό μέτωπο απέναντι στο ρατσισμό

Η δολοφονία του George Floyd ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις ΗΠΑ
01 Ιουνίου 2020 10:30
Nike και Adidas γράφουν ιστορία στο Twitter με κοινό μέτωπο απέναντι στο ρατσισμό

Η δολοφονία του George Floyd από λευκό αστυνομικό έχει ξεσηκώσει ένα κύμα διαμαρτυριών και βίας που όμοιό του έχουν να δουν οι ΗΠΑ από τη δολοφονία του Martin Luther King το 1968. Τα περιστατικά λεηλασιών αλλά και αστυνομικής βίας μονοπωλούν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα, με ταραχές να έχουν ξεσπάσει σχεδόν σε κάθε πολιτεία.

Αυτήν την περίοδο διάλεξαν δύο άσπονδοι εχθροί στο χώρου του αθλητισμού για να ενωθούν και να κρατήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό. Την αρχή έκανε η Nike. Στο tweet της, άλλαξε το σλόγκαν της “Just do it” λέγοντας:

Για μία φορά, ΜΗΝ το κάνεις. Μην παριστάνεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μη γυρίζεις την πλάτη σου στο ρατσισμό. Μη δέχεσαι να μας στερούν αθώες ζωές. Μη βρίσκεις άλλες δικαιολογίες. Μη νομίζεις πως αυτό δε σε επηρεάζει. Μην κάθεσαι αμέτοχος και σιωπηλός. Μη νομίζεις πως δεν μπορείς να είσαι μέρος της αλλαγής. Ας είμαστε όλοι μέρος της αλλαγής.

Το tweet της Nike έσπευσε να κάνει retweet η Adidas, γράφοντας ιστορία στην πλατφόρμα, δηλώνοντας πως “μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά, μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή”, με την Nike να απαντά στο retweet με καρδούλα.