Η Microsoft απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με ρομπότ

Τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει τα νέα στο MSN
31 Μαΐου 2020 12:16
Η Microsoft απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με ρομπότ

Δεκάδες δημοσιογράφοι και συντάκτες απολύονται από τη Microsoft ως μέρος της στρατηγικής της εταιρίας για μεγαλύτερη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο περιεχόμενο που θα παρουσιάζεται στο MSN.com, στον Edge browser και στις υπόλοιπες εφαρμογές ειδήσεων της εταιρίας.

Περίπου 50 απολύσεις σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ επηρεάζονται και οι διεθνείς ομάδες της Microsoft, με τον Guardian να αναφέρει πως 27 ακόμα ρεπόρτερς απολύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως όλες οι εταιρίες, αξιολογούμε την επιχείρησή μας σε τακτικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες επενδύσεις σε ορισμένους τομείς και που και που, επαναξιολόγηση άλλων. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι αποτέλεσμα της τωρινής πανδημίας. – Εκπρόσωπος Τύπου Microsoft

Η Microsoft βρίσκεται στον τομέα των ειδήσεων εδώ και 25 χρόνια με την κυκλοφορία του MSN το 1995. Όταν κυκλοφόρησε το Microsoft News πριν δυο χρόνια, αποκαλύφθηκε πως διαθέτει πάνω από 800 συντάκτες σε 50 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Τους τελευταίους μήνες όμως επενδύει όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη για ανίχνευση περιεχομένου και επεξεργασίας του, προτείνοντας ακόμα και εικόνες στους συντάκτες για να συνοδεύσουν τα άρθρα.

Ξόδευα όλο τον καιρό μου διαβάζοντας πώς ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρουν τις δουλειές και να που βρέθηκα – Η AI μου πήρε τη δουλειά. – Ένα μέλος εκ των 27 απολυμένων