Η SpaceX έφερε για πρώτη φορά αστροναύτες σε τροχιά

Επιτυχημένη η εκτόξευση του Crew Dragon
31 Μαΐου 2020 11:18
Η SpaceX έφερε για πρώτη φορά αστροναύτες σε τροχιά

Ιστορική για τις ΗΠΑ ήταν η χτεσινή εκτόξευση της SpaceX, αφού έφερε για πρώτη φορά από το 2011 Αμερικανούς αστροναύτες σε τροχιά με αμιγώς αμερικανικά μέσα. Η εκτόξευση του Falcon 9 πυραύλου έγινε από το Launch Complex 39A, το ίδιο από το οποίο εκτοξεύτηκε η αποστολή Apollo 11 το 1969. Ο καιρός αυτή τη φορά ευνόησε την εκτόξευση και οι δύο αστροναύτες της NASA, Robert Behnken και Douglas Hurley είναι καθοδόν για την αυτόνομη σύνδεση της Crew Dragon κάψουλας με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σήμερα μία νέα εποχή στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις ξεκινά, καθώς για άλλη μια φορά εκτοξεύουμε Αμερικανούς αστροναύτες με αμερικανικούς πυραύλους από αμερικανικό έδαφος για να φτάσουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο εθνικό μας εργαστήριο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Θέλω να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια στους Bob Behnken, Doug Hurley και τις ομάδες της SpaceX και της NASA για το σημαντικό κατόρθωμά τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εκτόξευση αυτού του εμπορικού διαστημικού συστήματος σχεδιασμένου για ανθρώπους είναι μία εξαιρετική επίδειξη της αμερικανικής υπεροχής και ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μας να επεκτείνουμε την ανθρώπινη εξερεύνηση στη Σελήνη και τον Άρη. – Jim Bridenstine, Διευθυντής NASA

Εννέα λεπτά μετά την εκτόξευσή του, ο Falcon 9 επέστρεψε στη Γη και προσγειώθηκε ομαλά στην αυτόνομη φορτηγίδα “Of Course I Love You”. Η Crew Dragon κάψουλα θα φτάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 17:30 σήμερα το απόγευμα.