Ο Sundar Pichai της Google είναι ανοιχτός στο να συνεργαστεί με την Apple και σε άλλα projects

Η αρχή μιας νέας εποχής;
26 Μαΐου 2020 10:47
Ο Sundar Pichai της Google είναι ανοιχτός στο να συνεργαστεί με την Apple και σε άλλα projects

Η συνεργασία Google και Apple για την ανάπτυξη ενός κοινού API για εφαρμογές ιχνηλάτησης ασθενών με COVID-19 ήταν μία σπάνια περίπτωση που δε βλέπουμε συχνά. Όμως ο CEO της Google, Sundar Pichai, φαίνεται πως είναι ανοιχτός σε μία πιο ευρεία συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων ανταγωνιστών.

Σε συνέντευξή του στο Wired, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Apple και για άλλα projects μελλοντικά. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα αν αυτή η συνεργασία ήταν για μία και μοναδική φορά, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Όταν οι μεγάλες εταιρίες συνεργάζονται για να προσφέρουν υπηρεσίες για την κοινωνία, αυτό είναι πολύ καλό για τον κόσμο. Δεσμεύομαι να βρω και άλλες τέτοιες ευκαιρίες και έχω εκλάβει την ίδια αίσθηση και από τον Tim.

Ο Pichai ανέφερε επίσης πώς οι δύο εταιρίες συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να συνεργαστούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Και οι δύο ομάδες ξεχωριστά είχαν ξεκινήσει να εργάζονται σε τεχνολογίες που θα υποστηρίζουν τις υπηρεσίες υγείας στην ιχνηλάτηση επαφών. Πολύ γρήγορα και οι δύο πλευρές συνειδητοποίησαν πως για να δουλέψει σωστά αυτό πρέπει να είναι διαθέσιμο παντού. Οπότε ομάδες μηχανικών του Android και το iOS ξεκίνησαν να επικοινωνούν από μόνοι τους. Σε κάποιο σημείο, ο Tim και εγώ αποφασίσαμε να “ανταλλάξουμε σημειώσεις” και να μιλήσουμε απευθείας ο ένας στον άλλον.