Το Facebook θα κάνει μόνιμη την απομακρυσμένη εργασία και μετά την πανδημία

Για το μισό προσωπικό του τα επόμενα 10 χρόνια
23 Μαΐου 2020 11:35
Το Facebook θα κάνει μόνιμη την απομακρυσμένη εργασία και μετά την πανδημία

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε πως το Facebook θα υιοθετήσει μόνιμα την εξ’ αποστάσεως εργασία ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας και της καραντίνας. Συγκεκριμένα ενημέρωσε για αυτό τους υπαλλήλους του δηλώνοντας πως θα επιταχυνθεί η γεωγραφική διαφοροποίηση εκτός της Silicon Valley. Στόχος είναι το μισό εργατικό δυναμικό του Facebook να εργάζεται εξ αποστάσεως μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια.

Θα γίνουμε η πιο εξελιγμένη εταιρία στην εξ αποστάσεως εργασία στην κλίμακά μας. Πρέπει να το κάνουμε αυτό με ένα τρόπο που θα είναι υπεύθυνος, οπότε θα το κάνουμε με μέτρο. Αλλά νομίζω πως είναι δυνατόν μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια – μάλλον πιο κοντά στα 10 από 5 – να κάνουμε περίπου τη μισή εταιρία να εργάζεται απομακρυσμένα σε μόνιμη βάση.

Το Facebook διαθέτει πάνω από 48.000 υπαλλήλους σε 70 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν τα γραφεία του λειτουργούν με 25% ανθρώπινο δυναμικό και διαφορετικές βάρδιες. Σκοπεύει να προσλάβει ακόμα 10.000 μηχανικούς και υπαλλήλους φέτος, ενώ θα χτίσει και τρία νέα γραφεία σε Atlanta, Dallas και Denver. Για την ακρίβεια δε θα πρόκειται ακριβώς για γραφεία, αλλά περισσότερο για “φυσικούς χώρους στους οποίους θα μπορούν να συναντιούνται περιοδικά οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι”.