Τα Apple Glasses διέρρευσαν και θα κοστίζουν $499 (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι πληροφορίες που ξέρουμε έως τώρα
20 Μαΐου 2020 09:56
Τα Apple Glasses διέρρευσαν και θα κοστίζουν $499 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σίγουρα δεν είναι η χρονιά των μυστικών για την Apple. Αφού έχουν διαρρεύσει σχεδόν τα πάντα για το επερχόμενο iPhone 12, σειρά έχουν φαίνεται τα πολυαναμενόμενα Apple Glasses. Σε ένα video του Jon Prosser από το FrontPageTech, αναφέρονται αρκετές πληροφορίες που διέρρευσαν.

Καταρχάς επιβεβαιώνεται το “Apple Glasses” ως η ονομασία των AR γυαλιών της Apple. Αυτό που ξεχωρίζει απευθείας είναι η τιμή των $499 στην οποία θα διατεθούν, καθώς είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή που αναμενόταν, ενώ θα μπορεί να τα αγοράσει κάποιος και με συνταγή γιατρού. Η χαμηλή τιμή εξηγείται από το γεγονός πως όλη η επεξεργασία δεδομένων θα γίνεται στο iPhone, ακριβώς όπως είχε γίνει και με το πρώτης γενιάς Apple Watch.

Η παρουσίασή τους θα γίνει στο event του νέου iPhone στο τελευταίο τρίμηνο του έτους (μάλλον Οκτώβριο) και μάλιστα στο τέλος του event. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν και από την πορεία της πανδημίας. Διαθέσιμα προς αγορά θα είναι προς το τέλος του 2021.

Ο σκελετός του πρωτότυπου ήταν πλαστικός, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μεταλλικό σκελετό στο τελικό προϊόν. Στην πλευρά του δεξιού κροτάφου υπάρχει ένας αισθητήρας LiDAR αλλά όχι άλλες κάμερες. Και πάλι δεν αποκλείονται περισσότερες κάμερες στην τελική έκδοση. Η φόρτιση γίνεται ασύρματα, τοποθετώντας τα γυαλιά ανάποδα σε ένα πλαστικό stand.

Οι πληροφορίες προβάλλονται και στους δύο φακούς με ένα UI που ονομάζεται Starboard. Ο έλεγχος γίνεται με κινήσεις των χεριών σας πάνω στα γυαλιά αλλά και μπροστά από αυτά. Μόνο ο χρήστης θα μπορεί να δει τις πληροφορίες που προβάλλονται στους φακούς. Οποιοσδήποτε άλλος μπροστά από το χρήστη θα βλέπει απλά τα γυαλιά και τα μάτια του χρήστη. Προς το παρόν η τεχνολογία δε λειτουργεί σωστά σε σκούρους φακούς και έτσι τουλάχιστον για την πρώτη γενιά Apple Glasses δε θα δούμε γυαλιά ηλίου.