Ο "εγκέφαλος" πίσω από την κάμερα του Pixel εγκατέλειψε την Google

Ποιο το μέλλον του τμήματος;
16 Μαΐου 2020 10:00
Ο "εγκέφαλος" πίσω από την κάμερα του Pixel εγκατέλειψε την Google

Η Google έχει κάνει “θαύματα” στον τομέα της computational photography, με τα Pixel τηλέφωνα να αποδίδουν καλύτερα με μία κάμερα από ανταγωνιστικές ναυαρχίδες με τέσσερις κάμερες, αποδεικνύοντας πως το software είναι πλέον πιο σημαντικό από το hardware. Φαίνεται όμως πως την ομάδα εγκατέλειψε ο εγκέφαλος πίσω από την τεχνολογία της κάμερας του Pixel, ο μηχανικός Marc Levoy. Μάλιστα, η αποχώρησή του έγινε σιωπηλά το Μάρτιο και μόλις τώρα ήρθε στην επιφάνεια μετά από πληροφορίες του The Information.

Ο λόγος πίσω από την αποχώρηση φαίνεται πως ήταν οι απογοητευτικές πωλήσεις του Pixel 4. Η Google πούλησε μόλις 2 εκατομμύρια Pixel 4 σε δύο τρίμηνα, ενώ είχε φτάσει τα 3.5 εκατομμύρια με το Pixel 3. Επιπλέον, ο ίδιος ο επικεφαλής hardware της Google, Rick Osterloh είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στους μηχανικούς σχετικά με τη διάρκεια της μπαταρίας του Pixel 4.

Η αποχώρηση του Levoy έρχεται λίγο μετά την αποχώρηση του γενικού διευθυντή του Pixel τμήματος, Mario Queiroz και αφήνει ερωτηματικά για το μέλλον της φωτογραφίας στην Google αλλά και για το μέλλον των Pixel γενικότερα.