Πειραματικό εργαλείο του Firefox υπόσχεται να βάλει τέλος στα spam emails  

Αποκρύπτοντας το πραγματικό σας mail

Πειραματικό εργαλείο του Firefox υπόσχεται να βάλει τέλος στα spam emails

Τη σημερινή εποχή το email μας βομβαρδίζεται με spam, ωστόσο το Firefox δοκιμάζει ένα νέο πειραματικό χαρακτηριστικό που υπόσχεται να μας απαλλάξει από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gizmodo, το σύστημα θα λειτουργεί αποκρύπτοντας το πραγματικό email του χρήστη και ονομάζεται Private Relay.

Όταν μία online φόρμα θα ζητά τη διεύθυνση email του χρήστη, το Firefox θα παράγει μία “τυχαία, ανώνυμη και μοναδική” διεύθυνση email την οποία θα συμπληρώσετε και έπειτα τα emails που θα στέλνονται σε αυτήν την ανώνυμη διεύθυνση θα προωθούνται στο “πραγματικό” email σας.

Έτσι, αν μία από τις ανώνυμες διευθύνσεις email σας ξεκινήσει να λαμβάνει spam, μπορείτε πολύ εύκολα απλά να την απενεργοποιήσετε, χωρίς να ρυθμίζετε φίλτρα spam ή ακολουθώντας την unsubscribe διαδικασία η οποία πολλές φορές δε λειτουργεί. Με αυτόν τον τρόπο κρατάτε το πραγματικό email σας ασφαλές.

Το Private Relay είναι σε πολύ αρχική πειραματική φάση προς το παρόν. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όταν είναι έτοιμο για δοκιμές με καταναλωτές.

Προς το παρόν το Private Relay είναι διαθέσιμο μόνο με invites και πληροφορίες αναφέρουν πως μία public beta θα έρθει αργότερα μέσα στο 2020.

Ροη ειδησεων