Ο Elon Musk είναι κατά του υποχρεωτικού "Μένουμε Σπίτι" και δεν το κρύβει

“FREE AMERICA NOW” φωνάζει παραφράζοντας τον Trump
30 Απριλίου 2020 10:19
Ο Elon Musk είναι κατά του υποχρεωτικού "Μένουμε Σπίτι" και δεν το κρύβει

Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί είναι αρκετά διχασμένοι ως προς τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία της COVID-19. Υπάρχουν αυτοί που ζητούν παράταση και επέκταση των μέτρων για την προστασία του πληθυσμού, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν “άνοιγμα” της οικονομίας για να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις δουλειές τους. Στο δεύτερο γκρουπ φαίνεται πως ανήκει και ο Elon Musk και υποστηρίζει ένθερμα τις απόψεις του στο Twitter. Ξεκίνησε παραφράζοντας τα tweets του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump ο οποίος ζητούσε την “απελευθέρωση” ορισμένων πολιτειών και έπειτα ανέπτυξε περαιτέρω τις απόψεις του.

Όλοι ανησυχούμε λίγο που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παραγωγή στην Bay Area και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ως σοβαρό ρίσκο. Η επέκταση των εντολών “Μένουμε Σπίτι” ή όπως το αποκαλούμε “το να υποχρεώνεις σε φυλάκιση στο σπίτι” τους ανθρώπους ενάντια στα συνταγματικά του δικαιώματα, παραβιάζει κατά τη γνώμη μου τις ελευθερίες τους με τρόπο απαίσιο και λάθος και δεν είναι αυτό για το οποίο οι άνθρωποι ήρθαν στην Αμερική για να δημιουργήσουν αυτή τη χώρα. Τι στο διάολο; Αν κάποιος θέλει να μείνει στο σπίτι του ας μείνει. Πρέπει να τους επιτραπεί να μείνουν στο σπίτι τους και να μην αναγκαστούν να φύγουν. Αλλά το να πεις πως δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι και πως θα σε συλλάβουν αν το κάνεις… είναι φασιστικό. Δεν είναι δημοκρατικό. Αυτό δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στους ανθρώπους την ελευθερία τους.

Να σημειώσουμε πως το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της California έχει αψηφήσει δύο φορές τις εντολές της πολιτείας για κλείσιμο, είτε λειτουργώντας μερικές μέρες παραπάνω είτε ζητώντας από μερικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ το Gigafactory στη Nevada δεν έπαψε να λειτουργεί.

Τέλος, για να αναφέρουμε μερικά νούμερα, ο Elon Musk έχει 33.4 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και οι ΗΠΑ μετρούν 60.000 θανάτους και πάνω από 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.