Τεράστια αύξηση σε κατέβασμα εφαρμογών κατέγραψε η Google

Υπεύθυνη η καραντίνα
29 Απριλίου 2020 09:52
Τεράστια αύξηση σε κατέβασμα εφαρμογών κατέγραψε η Google

Ο CEO της Alphabet και της Google, Sundar Pichai, κατά την ενημέρωση των επενδυτών αποκάλυψε πως μερικοί τομείς της εταιρίας σημείωσαν πρωτοφανή πρόοδο λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο τομέας αναζήτησης της Google είδε μεγάλη αύξηση χρήσης, με αναζήτηση πληροφοριών σχετικές με τον κορωνοϊό να είναι 4 φορές μεγαλύτερη από περιόδους αιχμής.

Επιπλέον, το YouTube αύξησε κατακόρυφα το watch time, με τα livestreams να είναι υπεύθυνα για τη μεγαλύτερη αύξηση. Δεν έδωσε όμως συγκεκριμένα νούμερα.

Πιο εντυπωσιακή όμως ήταν η χρήση εφαρμογών από τους χρήστες Android. Το κατέβασμα εφαρμογών από το Play Store το Μάρτιο ήταν 30% μεγαλύτερο από το Φεβρουάριο, ενώ η Google κατέγραψε πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια μηνιαίως ενεργές συσκευές. Από την άλλη όμως, κατέγραψε μείωση στις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις τις βιομηχανίας για παγκόσμια πτώση της ζήτησης.

Στον οικονομικό τομέα, η Google αύξησε τα έσοδά της κατά 13% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα $41.2 δισεκατομμύρια για αυτό το τρίμηνο.