Τα Android τηλέφωνα θα λάβουν την εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών COVID-19 μέσω Google Play

Τι θα γίνει με την Huawei;
16 Απριλίου 2020 10:16
Τα Android τηλέφωνα θα λάβουν την εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών COVID-19 μέσω Google Play

Το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών από ασθενείς με COVID-19 που αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με την Apple, θα διατεθεί στα Android τηλέφωνα μέσω του Google Play, μιας και είναι το μόνο αξιόπιστο μέσο για άμεσες αναβαθμίσεις. Αν η Google στηριχτεί σε κατασκευαστές και παρόχους για αναβαθμίσεις ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος, οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα θα είναι πολλά. Επιπλέον, για να γίνει διαθέσιμη η εφαρμογή σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα με Android 6.0 Marshmallow και μεταγενέστερα.

Η διάθεση του συστήματος θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα ξεκινήσει άμεσα από τον επόμενο μήνα και θα περιλαμβάνει το API της εφαρμογής, ενώ δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει σε τοπικές κοινότητες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του API στο λειτουργικό σύστημα και θα λάβει χώρα “τους επόμενους μήνες”.

Ωστόσο τι θα συμβεί με συσκευές οι οποίες δε θα διαθέτουν Google Play όπως οι νέες Huawei συσκευές; Ή τα Android τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην Κίνα; Για αυτά τα τηλέφωνα η Google θα δημοσιεύσει το πλαίσιο εργασιών της το οποίο οι Κινέζοι κατασκευαστές μπορούν να αναπαράγουν. Πρακτικά το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αντιγράψουν τη δουλειά της Google και της Apple, αλλά μένει να φανεί αν όντως θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα.