Ο Jack Dorsey του Twitter ρίχνει $1 δις στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τα χρήματα θα διατεθούν με διαφάνεια
08 Απριλίου 2020 12:35
Ο Jack Dorsey του Twitter ρίχνει $1 δις στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο CEO του Twitter και της πλατφόρμας πληρωμών Square, Jack Dorsey, ανακοίνωσε τη διάθεση $1 δισεκατομμυρίου (του 28% του πλούτου του όπως ανέφερε ο ίδιος), στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Τα χρήματα θα μεταφερθούν στην Start Small LLC, την οποία δημιούργησε πέρυσι με αποκλειστικό σκοπό να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του εκεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Dorsey μάλιστα φαίνεται πως θέλει να διατηρήσει απόλυτη διαφάνεια ως προς τη διάθεση αυτού του ποσού. Στο παραπάνω tweet θα δείτε ένα δημόσιο Google Sheet στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι δωρεές του Dorsey σε οργανισμούς μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου. Μάλιστα, αν έχουν περισσέψει κεφάλαια μετά την αντιμετώπιση του ιού, τα χρήματα θα διατεθούν προς προγράμματα υγείας και εκπαίδευσης κοριτσιών και προς τη θέσπιση ενιαίου κατώτατου εισοδήματος.

Ο Dorsey ολοκληρώνει τα tweets προτρέποντας και άλλους να βοηθήσουν στο βαθμό που μπορούν.

Γιατί τώρα; Οι ανάγκες γίνονται όλο και πιο επείγουσες και θέλω να δω τα αποτελέσματα όσο ζω ακόμα. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει και άλλους για να κάνουν κάτι παρόμοιο. Η ζωή είναι πολύ μικρή, οπότε ας κάνουμε ό,τι μπορούμε σήμερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους τώρα.