Στα 470 petaflops η επεξεργαστική ισχύς του [email protected] για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό  

Πάνω από 400.000 νέοι χρήστες τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Στα 470 petaflops η επεξεργαστική ισχύς του Folding@Home για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού μπορεί να συμμετέχει ο καθένας αρκεί να έχει έναν υπολογιστή. Επειδή δεν έχουμε μικροσκόπια αρκετά ισχυρά για να δούμε πώς λειτουργούν οι πρωτεΐνες, μπορούμε μόνο να προσωμοιώσουμε τη λειτουργία τους. Ο υπολογισμός των πρωτεϊνών όμως λόγω του όγκου των πράξεων είναι εξαιρετικά ακριβός και έτσι το foldingathome.org ζητά από τον κόσμο να προσφέρει την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή του που δε χρησιμοποιεί, για τη μελέτη του νέου κορωνοϊού. Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με 400.000 νέα μέλη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σημειώνοντας αύξηση 1.200%.

Πλέον, η επεξεργαστική ισχύς της κοινότητας είναι 470 petaflops, περισσότερα από τους 7 κορυφαίους υπερυπολογιστές του κόσμου…μαζί! Το [email protected] κάνει πλέον τις διεργασίες που θα διαρκούσαν 500 χρόνια υπολογισμού σε ένα MacBook Pro μέσα σε λίγες ώρες.

Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς, εγκαθιστώντας την εφαρμογή [email protected], δεσμεύοντας λίγη από την περίσσεια ισχύ της CPU και της GPU σας. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ.