Τσιόδρας: Πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν να φέρουμε ήδη τον κορωνοϊό

Αισιόδοξος για τις δοκιμές Κινέζων και Γάλλων
19 Μαρτίου 2020 15:44
Τσιόδρας: Πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν να φέρουμε ήδη τον κορωνοϊό

Στη χτεσινή ενημέρωση Τύπου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας έκανε αναφορά σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα από ερευνητικές ομάδες σε Κίνα και Γαλλία. Συγκεκριμένα στην Κίνα η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν σε 340 ασθενείς δείχνει αρνητικοποίηση του ιού μέσα σε 4 μέρες, ενώ στη Γαλλία ένα σχήμα φαρμάκων υπό τον καθηγητή λοιμώξεων κ. Ραούλ δείχνουν επίσης θετικά δεδομένα.

Ωστόσο ειδική αναφορά έκανε σε συναδέλφους του οι οποίοι “τερατολογούν” και αναφέρονται σε καταστροφικά σενάρια χωρίς καμία επιστημονική βάση. Κάλεσε για άλλη μια φορά για ψυχραιμία, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε Ιταλία, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να λειτουργούμε όλοι μας σαν να έχουμε ήδη τον ιό και να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τους γύρω μας.

Όσο για την χλωροκίνη, τα δείγματα είναι πολύ θετικά με τους ασθενείς να θεραπεύονται μέσα σε 6 μέρες. Αυτά τα πρώτα δείγματα όμως ήταν αρκετά για το κοινό το οποίο έσπευσε στα φαρμακεία σε παγκόσμιο επίπεδο για να προμηθευτεί χλωροκίνη, χωρίς να υπάρχουν ακόμα επίσημα απτά αποτελέσματα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αποφασίσει σήμερα πως η πώληση του σκευάσματος Plaquenil (με δραστική ουσία τη χλωροκίνη), θα πωλείται μόνο με ιατρική συνταγή.

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με ««Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία». - Η Διοίκηση του ΕΟΦ