Η Amazon προσλαμβάνει 100.000 άτομα για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση λόγω κορωνοϊού

Δίνει και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων
17 Μαρτίου 2020 12:08
Η Amazon προσλαμβάνει 100.000 άτομα για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση λόγω κορωνοϊού

Τα έκτακτα μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο για τον περιορισμό του κορωνοϊού, έχουν κάνει την Amazon να τρίβει τα χέρια της μιας και σημειώνει “αξιοσημείωτη αύξηση στη ζήτηση” αφού τα online ψώνια έχουν την τιμητική τους. Οι δουλειές της μάλιστα πάνε τόσο καλά, που προχωρά στην πρόσληψη 100.000 εργαζομένων αποθήκης και delivery στις ΗΠΑ, ενώ δίνει και αυξήσεις στο ωρομίσθιο των ήδη εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη οι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση €2 στο ωρομίσθιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο £2 και στις ΗΠΑ $2. Στις προσλήψεις θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που λόγω της κρίσης έχουν χάσει τη δουλειά τους στους τομείς της εστίασης, των ταξιδιών και του τουρισμού.

Θέλουμε να ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι πως είναι ευπρόσδεκτοι στις ομάδες μας, μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα στο κανονικό και ο προηγούμενος εργοδότης τους να μπορεί να τους επαναπροσλάβει.

Όσο για την ασφάλεια των εργαζομένων της, η Amazon λέει πως έχει λάβει μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής απόστασης στο χώρο εργασίας, ενώ έχει εντατικοποιήσει και τους καθαρισμούς των χώρων.