Η Tesla κατασκεύασε το εκατομμυριοστό όχημά της

Ιδιαίτερα περήφανος ο Elon Musk
11 Μαρτίου 2020 11:02
Η Tesla κατασκεύασε το εκατομμυριοστό όχημά της

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έγραψε το “κοντέρ” στη γραμμή παραγωγής της Tesla και ο Elon Musk το μοιράστηκε με τον κόσμο μέσω Twitter. Το εκατομμυριοστό όχημα της εταιρίας λοιπόν είναι ένα κόκκινο Model Y και είναι αυτό που απεικονίζεται παρακάτω.

Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα για την Tesla από την ίδρυσή της το 2003. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να κυκλοφορήσει το πρώτο της όχημα, το Roadster, το 2008 και άλλα δώδεκα χρόνια για να φτάσει τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου οχημάτων. Η παραγωγή της φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, ενώ ελπίζει να κατασκευάσει πάνω από 500.000 αυτοκίνητα το 2020. Φυσικά η γραμμή παραγωγής της στα εργοστάσια της φαντάζει μικρή μπροστά στις δυνατότητες της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας, με Toyota και VW Group για παράδειγμα να κατασκευάζουν πάνω από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα τη χρονιά έκαστος.

Οι δυνατότητές της ολοένα και αυξάνονται όμως, καθώς μετά από τα δύο Gigafactory στις ΗΠΑ, τα πρώτα αυτοκίνητα από το Gigafactory στη Σαγκάη ήταν γεγονός στο τέλος του προηγούμενου έτους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η κατασκευή του ευρωπαϊκού Gigafactory στο Βερολίνο. Το Model Y είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής, ενώ το Cybertruck αναμένεται στο τέλος του 2021.