Γερμανικό δικαστήριο σταματά την κατασκευή του νέου Gigafactory της Tesla

Μέχρι να ερευνηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις
17 Φεβρουαρίου 2020 09:42
Γερμανικό δικαστήριο σταματά την κατασκευή του νέου Gigafactory της Tesla

Μία νίκη για τους ακτιβιστές του περιβάλλοντος ήταν η χτεσινή απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η Tesla πρέπει να σταματήσει άμεσα την αποψίλωση των δασών κοντά στο Βερολίνο για την κατασκευή του πρώτου της ευρωπαϊκού εργοστασίου της.

Η διακοπή των εργασιών είναι προσωρινή, για να διερευνηθούν περαιτέρω οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην άγρια ζωή και τα αποθέματα νερού της περιοχής. Η Tesla είχε πάρει άδεια για να εκκαθαρίσει 225 στρέμματα δάσους για την κατασκευή του Gigafactory, κάτι που εξόργισε μία συμμαχία περιβαλλοντικών ομάδων με την ονομασία Green League.

To ευρωπαϊκό Gigafactory αναμένεται να λειτουργήσει το 2021, παράγοντας 500.000 οχήματα το χρόνια και απασχολώντας περίπου 12.000 εργαζομένους. Υπάρχουν ακόμα δύο Gigafactories, ένα στις ΗΠΑ και ένα στη Σαγκάη.

Η Tesla υποσχέθηκε να μεταφέρει ολόκληρες αποικίες μυρμηγκιών και νυχτερίδες σε άλλες τοποθεσίες και συνεργάζεται με ειδικούς για αυτό, ενώ τον προηγούμενο μήνα αφοπλίστηκαν επτά βόμβες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από το σημείο.