Οι OurMine χάκαραν το Twitter της Barcelona και τρόλαραν με επιστροφή του Neymar

Χάκαραν επίσης το Twitter των Ολυμπιακών Αγώνων
16 Φεβρουαρίου 2020 09:56
Οι OurMine χάκαραν το Twitter της Barcelona και τρόλαραν με επιστροφή του Neymar

Το hacking group OurMine ίσως να το έχετε ακουστά από το 2016, όταν παραβίασαν τα Twitter προφίλ των Jack Dorsey (Twitter CEO), Sundar Pichai (Google CEO), Mark Zuckerberg (Facebook CEO), Shuhei Yoshida (Πρόεδρος Sony), Netflix, Marvel και National Geographic. To 2017 ακολούθησαν οι David Guetta, New York Times, WWE, Game of Thrones, HBO, PlayStation, CNN, Barcelona και Real Madrid. Αυτοχαρακτηρίζονται ως White Hats, hackers δηλαδή που απλά θέλουν να επισημάνουν τα προβλήματα ασφαλείας και δεν εκμεταλλεύονται την πρόσβασή τους και οι επιθέσεις υψηλού προφίλ τους έκαναν διάσημους σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται όμως πως δεν τελείωσαν τα χτυπήματα, αφού σειρά (για δεύτερη φορά) είχε η FC Barcelona  και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το Twitter account των 15 εκατομμυρίων ακολούθων της Barcelona λοιπόν έπεσε θύμα της επίθεσης, με τους hackers να τρολάρουν με επιστροφή του Neymar, ενώ εντοπίστηκε και το hastag #Bartomeuout.

Θύμα έπεσε και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δήλωσε πως ερευνά το θέμα. Σε αυτήν την περίπτωση παραβιάστηκαν τρία accounts, το Athlete365, το YouthOlympics και το Rio2016.

Σύμφωνα με το NBC το hacking group έχει έδρα τη Σαουδική Αραβία. Σταμάτησε τη δραστηριότητά του το 2017 αλλά τώρα επέστρεψε. Όπως αποκαλύπτει το Business Insider, η ομάδα αποτελείται από 5 άτομα και διαλέγει τους στόχους της τυχαία.