Φουρτούνες για την Google

Κατηγορίες αθέμιτου ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση
15 Απριλίου 2015 09:06
Φουρτούνες για την Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημες κατηγορίες αθέμιτου ανταγωνισμού για την Google μετά την πενταετή έρευνα της. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα δια στόματος της Margethe Vestager, επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταγωνιστικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να κατηγορήσει ευθέως την Google Inc. για παραβίαση των νόμων περί ανταγωνισμού και αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη δικαστική διαμάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη δίωξη της Microsoft πριν μια δεκαετία, διαμάχη η οποία μπορεί να στοιχίσει  στη Google πρόστιμα ύψους $6 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με ένα υπόμνημα της Google που διέρρευσε το Recode, η εταιρία απευθύνεται στους υπαλλήλους της, ενημερώνοντας τους πως οι θέσεις της Google είναι ισχυρές και ο ανταγωνισμός από τη Microsoft, Yahoo και Amazon έντονος.

Ο ανταγωνισμός είναι ένα κλικ μακριά – και μεγαλώνει. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν Bing, Yahoo, Quora, DuckDuckGo και μια νέα μορφή ψηφιακών βοηθών όπως η Siri της Apple, η Cortana της Microsoft, καθώς και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως Amazon, Idealo, Le Guide, Expedia, eBay. Οι χρήστες που στρέφονται σε social media όπως το Facebook και το Twitter για αναζήτηση ειδήσεων και προτάσεων αυξάνονται – που να φάνε ή ποιες ταινίες να δούνε”. Το υπόμνημα συνεχίζει με παράθεση γραφημάτων από το comScore στο οποίο φαίνεται ο ανταγωνισμός του Amazon και του eBay σε Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Όσο για το Android δηλώνει πως “οι καταναλωτές αποφασίζουν ποιες εφαρμογές θα κατεβάσουν στις συσκευές τους. Εφαρμογές άκρως ανταγωνιστικές με τις υπηρεσίες της Google, είναι εύκολα προσβάσιμες στους χρήστες Android, όπως το Facebook, το Amazon, το Microsoft Office”.

Tags: