Bug των Windows 7 δεν επιτρέπει να κλείσουν οι υπολογιστές

Το ερευνά η Microsoft
10 Φεβρουαρίου 2020 10:56
Bug των Windows 7 δεν επιτρέπει να κλείσουν οι υπολογιστές

Το να μην ανοίγει ένας υπολογιστής είναι ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι έχουμε αντιμετωπίσει. Το να μην μπορεί να κλείσει ένας υπολογιστής όμως δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα. Κι όμως, αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι χρήστες Windows 7 τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές χρηστών, προσπαθώντας να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους τους εμφανίζεται ένα μήνυμα που τους λέει πως δεν έχουν την άδεια να κλείσουν αυτόν τον υπολογιστή.

Μερικοί μπόρεσαν να το ξεπεράσουν “τρέχοντας” τον Group Policy Editor από τη γραμμή εντολών και επιβάλλοντας τις άδειες, αλλά εφόσον σίγουρα δεν είναι πολλοί που μπορούν να το κάνουν αυτό, υπάρχουν αρκετοί χρήστες χωρίς λύση. Η Microsoft γνωρίζει το θέμα και το ερευνά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση για fix.

Να θυμίσουμε πως τον Ιανουάριο έληξε και επίσημα η υποστήριξη των Windows 7, τέτοια προβλήματα όμως μπορεί να συνεχίσουν να εμφανίζονται. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για το ανεπίσημο fix σε Professional, Ultimate και Enterprise εκδόσεις, προχωρήστε όμως μόνο αν ξέρετε τι κάνετε και με δική σας ευθύνη.

  1. Open the Run dialog by hitting the Windows+R combo, type gpedit.msc and hit OK.
  2. Go to Computer Settings > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options
  3. Search User Account Control: Run all administrators in Admin approval and set it to ENABLE
  4. Open Run again and do a gpupdate /force
  5. Restart the system by opening the Run dialog again, type shutdown -r and hit OK

If you can't turn off after the gpupdate, then kill and rerun Explorer.exe from the Run dialog