Η Ford δημιουργεί το Emoji Jacket για τους ποδηλάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Για να τους βοηθήσει να επικοινωνούν με τους οδηγούς
07 Φεβρουαρίου 2020 10:29
Η Ford δημιουργεί το Emoji Jacket για τους ποδηλάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ευρώπη πάνω από 2.000 ποδηλάτες σκοτώνονται από αυτοκίνητα κάθε χρόνο. Ένας θλιβερό στατιστικό το οποίο οι ποδηλάτες προσπαθούν να μειώσουν φορώντας αντανακλαστικά γιλέκα, βάζοντας φώτα στα ποδήλατα και γενικότερα κάνοντας ότι μπορούν για να γίνουν πιο ορατοί στους οδηγούς.

Εδώ έρχεται η Ford για να προσφέρει μία καινοτόμα λύση. Ως μέρος της καμπάνιας “Share the Road” για τη βελτίωση της ασφάλειας των ποδηλατών, το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρίας δημιούργησε το “Emoji Jacket”, ένα μπουφάν με LED οθόνη στην πλάτη, η οποία εμφανίζει διάφορα emojis για να επικοινωνεί καλύτερα ο ποδηλάτης με τους οδηγούς. Πέρα από χαρούμενες και κατσουφιασμένες φατσούλες, υπάρχουν και σύμβολα για να καταλάβει ο οδηγός πως ο ποδηλάτης πρόκειται να στρίψει ή να σταματήσει.

Τα emojis έχουν γίνει μία παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Είτε τα χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε εκφράσεις προσώπου, χιούμορ ή σαρκασμό, έχουν γίνει βασικό κομμάτι της ικανότητάς μας να εκφραστούμε γρήγορα. Αυτό το jacket επιτρέπει στους αναβάτες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να δημιουργήσουν ένα σημαντικό συναισθηματικό δεσμό μεταξύ αυτών και άλλων χρηστών του δρομου. – Neil Cohn, γλωσσολόγος

Το Emoji Jacket είναι προς το παρόν concept και παραμένει άγνωστο αν η Ford θα το φέρει στην αγορά.

Tags: