Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα με επενδύσεις

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας
04 Φεβρουαρίου 2020 19:34
Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα με επενδύσεις

Αν και δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, η Amazon, πέρα από πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων του εξωτερικού, είναι και μια από τις κυρίαρχες δυνάμεις όσον αφορά την παροχή cloud υπηρεσιών. Θέλοντας να επεκτείνει το δίκτυό της βρέθηκε και στη χώρα μας. Αναλυτικότερα, στελέχη της Amazon συνάντησαν τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όχι, προς το παρόν δεν θα καταφθάσει στη χώρα μας η αλυσίδα καταστημάτων. Αντιθέτως, αντικείμενο της συνάντησης ήταν μια επένδυση που αφορά τα Amazon Web Services. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, εξυπηρετώντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη όσον αφορά την παράδοση περιεχόμενου από το παγκόσμιο δίκτυο των Amazon Web Services.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, τα Edge Locations υπάρχουν σε όλα τα γνωστά μεγάλα παγκόσμια δίκτυα, όπως είναι αυτό της Google ή το Azure της Microsoft. Βασικός τους στόχους είναι να μειωθεί το latency, για την αμεσότερη πρόσβαση στο περιεχόμενο που βρίσκεται στα datacenters. Μεταξύ άλλων, πασίγνωστες υπηρεσίες όπως το Netflix και το Twitch κάνουν χρήση των Amazon Web Services.

Ο υπουργός υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Amazon που προβλέπει τη συνεργασία στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας και με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας μας.

Όπως συνηθίζεται, σε δηλώσεις προέβη τόσο η Amazon όσο και η ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα, ο Cameron Brooks, διευθυντής του Public Sector Europe της Amazon Web Services δήλωσε:

Για πολλά χρόνια είχαμε μια ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα. Από startups μέχρι μεγάλες και εδραιωμένες εταιρείες αλλά και το δημόσιο τομέα, οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τεχνολογίες μας ώστε να καινοτομούν για το συμφέρον των δικών τους πελατών. Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συνεργασία τους, κάνοντας το επόμενο βήμα για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε:

Η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά. Η εμπιστοσύνη της εταιρείας υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Tags: