Η Google αποκαλύπτει για πρώτη φορά πόσο χρήμα της αποφέρει το YouTube

Ωστόσο η αναζήτηση αποτελεί το χρυσωρυχείο της Alphabet
04 Φεβρουαρίου 2020 10:06
Η Google αποκαλύπτει για πρώτη φορά πόσο χρήμα της αποφέρει το YouTube

Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τότε που η Google αγόρασε το YouTube το 2006 έναντι $1.65 δισεκατομμυρίων και από τότε ακόμα, ποτέ δεν ξέραμε πόσα χρήματα αποφέρουν οι διαφημίσεις της πλατφόρμας στην Google. Τώρα για πρώτη φορά, μαθαίνουμε πως το YouTube παρήγαγε $15 δισεκατομμύρια σε έσοδα πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 10% όλων των εσόδων της Google. Ως μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε πως σύμφωνα με αυτά τα νούμερα, το YouTube αποφέρει το 1/5 των εσόδων του Facebook και είναι 6 φορές μεγαλύτερο από το Twitch της Amazon.

Το YouTube Premium και το Music Premium διαθέτουν 20 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ έχει και 2 εκατομμύρια συνδρομητές στην TV υπηρεσία του. Όλα αυτά, μαζί με τα Pixel τηλέφωνα και τις Google Home συσκευές απέδωσαν $5.3 δισεκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο.

Συνολικά η Alphabet είχε έσοδα $46 δισεκατομμυρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη ήταν $10.7 δισεκατομμύρια. Η αναζήτηση της Google παραμένει η ναυαρχίδα της εταιρίας, παράγοντας $27.2 δισεκατομμύρια στο τρίμηνο, τη στιγμή που το cloud computing έφτασε τα $2.6 δις.