Η τεχνητή νοημοσύνη της Google μετατρέπει τη νοηματική σε ομιλία

Νέα εποχή επικοινωνίας
01 Φεβρουαρίου 2020 10:53
Η τεχνητή νοημοσύνη της Google μετατρέπει τη νοηματική σε ομιλία

Το Google Translate μπορεί να διαθέτει εκατοντάδες διαθέσιμες γλώσσες, ωστόσο τι γίνεται στην περίπτωση μη-γραπτού λόγου όπως αυτός της νοηματικής; Η νοηματική γλώσσα είναι μία ικανότητα που χρειάζεται εκμάθηση, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι πλέον ικανή να την ερμηνεύσει και να τη μετατρέψει σε ομιλία.

Έτσι, θεωρητικά, μία εφαρμογή στο κινητό μας θα επιτρέψει σε ανθρώπους με θέματα ομιλίας να επικοινωνήσουν πιο εύκολα με ανθρώπους που δε γνωρίζουν νοηματική. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση κάμερας, με το λογισμικό να εντοπίζει τις κινήσεις του χεριού και να τις μεταφράζει αντίστοιχα.

Κάτι που δεν είναι εμφανές αμέσως αλλά είναι εξίσου σημαντικό, είναι πως αυτό γίνεται σε πραγματικό χρόνο, αποκαλύπτοντας πόσο ισχυρά έχουν γίνει τα smartphones μας. Μερικά χρόνια πριν, μία τέτοια τεχνολογία θα απαιτούσε τη χρήση πανίσχυρων desktop υπολογιστών.

Η τεχνολογία ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί, καθώς θέλει βελτίωση στην καταγραφή εκφράσεων προσώπου, στην ταχύτητα της νοηματικής καθώς φυσικά και στην ερμηνεία νοηματικής γλώσσας διαφορετικών χωρών.

Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την τεχνολογία αυτή με πιο σταθερή και αξιόπιστη ανίχνευση, να αυξήσουμε το ποσό των νοημάτων που μπορούμε να ανιχνεύσουμε και να υποστηρίξουμε δυναμικές κινήσεις εγκαίρως. Θεωρούμε πως το να δώσουμε στη δημοσιότητα από τώρα αυτήν την τεχνολογία, θα δώσει ώθηση σε νέες δημιουργικές ιδέες και εφαρμογές από τα μέλη της έρευνας και την κοινότητα των developers γενικότερα.