Η Google αντάμειψε με $21 εκατομμύρια hackers που κατάφεραν να "σπάσουν" τα προϊόντα της

Γενναιόδωρη η Google για την ασφάλεια της
01 Φεβρουαρίου 2020 10:36
Η Google αντάμειψε με $21 εκατομμύρια hackers που κατάφεραν να "σπάσουν" τα προϊόντα της

Η Google δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για την ασφάλεια των προϊόντων της και το Vulnerability Reward Program (VPR) της υπόσχεται άφθονο χρήμα σε όποιον αναφέρει αδυναμίες στα συστήματά της. Το VPR ξεκίνησε το 2010 και από τότε έχει δώσει σε hackers ή “ερευνητές ασφαλείας” αν θέλετε, το ποσό των $21 εκατομμυρίων. Μόλις πέρυσι έδωσε $6.5 εκατομμύρια, διπλασιάζοντας τα $3.4 εκατομμύρια του 2018.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για ένα περιστατικό που έχει δώσει είναι $201.337 στον Guang Gong της Alpha Labs, ο οποίος ανακάλυψε ένα exploit για το Pixel 3.

Από το 2010 το VPR επεκτείνεται διαρκώς για να καλύπτει ολοένα και περισσότερα προϊόντα της Google, ενώ πρόσφατα συμπεριέλαβε και ανταμοιβή για οποιαδήποτε εφαρμογή υπάρχει στο Google Play του Android με πάνω από 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Η Google φυσικά δεν είναι μόνη της σε αυτήν την τακτική. Το αντίστοιχο πρόγραμμα της Apple προσφέρει έως και $1 εκατομμύριο για σημαντικά bugs, ενώ και η Tesla προσφέρει σημαντικά χρηματικά βραβεία ή ακόμα και οχήματά της σε όποιον καταφέρει να “σπάσει” το σύστημα ασφαλείας της.