Η Huawei δε θα χρησιμοποιήσει ξανά Google Services ακόμα κι αν της επιτραπεί

Αντιφατικές δηλώσεις από διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη
31 Ιανουαρίου 2020 10:34
Η Huawei δε θα χρησιμοποιήσει ξανά Google Services ακόμα κι αν της επιτραπεί

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την απαγόρευση χρήσης Google υπηρεσιών στα νέα τηλέφωνα της Huawei και ενώ φαίνεται πως η κατάσταση οδεύει σε μία εξομάλυνση, η Huawei έχει διαφορετικά σχέδια.

Απαντώντας στην Αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο manager της χώρας Fred Wangfei, δήλωσε πως η Huawei δε θα επιστρέψει στη χρήση Google υπηρεσιών ακόμα κι αν λήξει η απαγόρευση των ΗΠΑ.

Ο λόγος είναι απλός. Κανείς δεν μπορεί να βασιστεί στο γεγονός πως έναν νέο ban δε θα έρθει λίγο αργότερα. Πρέπει να σταματήσουμε να εξαρτόμαστε από την αμερικανική πολιτική. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα τρίτο οικοσύστημα smartphone δίπλα στο Android και το iOS – αλλά ένα που θα συνεχίσει να βασίζεται στον ανοιχτό κώδικα του Android και θα πρέπει να ακολουθεί από κοντά το αρχικό της Google μακροπρόθεσμα για να εγγυηθούμε τη συμβατότητα.

Με λίγα λόγια το App Gallery της Huawei θα αντικαταστήσει το Google Play. Τεχνικά, τα Huawei Mobile Services θα προσπαθήσουν να αναπαράγουν τα βασικά APIs των Google Play Services, επιτρέποντας στα τηλέφωνα της εταιρίας να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Android πλατφόρμα χωρίς να έχουν κάποια εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Μάλιστα η Huawei σκοπεύει να δημιουργήσει έναν οργανισμό στην Ευρώπη για να αλληλεπιδρά άνετα με εταιρίες στις ΗΠΑ. Το να μεταφέρει όμως στο App Gallery όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Google Apps, είναι ένα τιτάνιο έργο που απαιτεί και τεράστιο χρηματικό ποσό.

Ωστόσο η Huawei στέλνει ανάμικτα σήματα, αφού όταν ρωτήθηκε για το θέμα η Huawei Γερμανίας, πρακτικά αρνήθηκε τις δηλώσεις της Huawei Αυστρίας και δήλωσε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η επιστροφή στις υπηρεσίες της Google.

Η Huawei αναμένεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση κατά τη διάρκεια του MWC 2020 στην Βαρκελώνη.