Η OnePlus δεσμεύεται να βελτιώσει την καταγραφή βίντεο στα κινητά της

Και δίνει μία λίστα με τους τομείς που θα βελτιωθεί
28 Ιανουαρίου 2020 10:56
Η OnePlus δεσμεύεται να βελτιώσει την καταγραφή βίντεο στα κινητά της

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “Open Ear Forums” της OnePlus στη Νέα Υόρκη, η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη βελτίωση της βιντεογραφίας των κινητών της μέσα στο 2020, βασισμένη στο feedback των χρηστών. Έδωσε μάλιστα μία λίστα που αναφέρει ανά τμήμα τους τομείς που θα βελτιωθεί.

Ξεκινώντας με την έκθεση, το χρώμα και την ισορροπία λευκού, ακούγοντας τα παράπονα των χρηστών η OnePlus είπε πως οι κάμερες των μελλοντικών τηλεφώνων θα παραδίδουν πλέον την ίδια έκθεση και white balance. Μάλιστα αυτό είναι η “πρώτη προτεραιότητα και κύριος σκοπός” για την εταιρία. Θα βελτιωθεί επίσης η συνέπεια του Auto Focus τόσο με αλλαγές στο software, όσο και στο hardware. Οι κιτρινωπές ή υπερτονισμένες αποχρώσεις του δέρματος θα πάψουν να υπάρχουν.

Η OnePlus θα προσπαθήσει να βρει επίσης μία ισορροπία μεταξύ του θορύβου και του sharpness στο βίντεο, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στην καταγραφή 4K video προς το παρόν δεν υποστηρίζονται 60fps με τη χρήση ηλεκτρονικής σταθεροποίησης (EIS), ενώ το Super Steady mode των OnePlus 7T Και 7T Pro καταγράφει μόνο 1080p, κάτι το οποίο η OnePlus σκοπεύει να αλλάξει φέρνοντας σταθεροποίηση στα 4K videos. Θα παραμείνει ωστόσο το όριο των πέντε λεπτών καταφραφής 4Κ video στα 60fps. Επιπλέον, θα φροντίσει ώστε κάθε φακός του τηλεφώνου να μπορεί να καταγράφει 4K εικόνα, ώστε να δώσει την άνεση στους χρήστες να εναλλάσσουν φακούς ενώ καταγράφουν video.

Θα βελτιωθεί επίσης το HDR του video, ενώ και η κάμερα θα γίνει γρηγορότερη στο σύνολό της. Σκοπεύει να προσθέσει ακόμα και night mode για το video και στον τομέα του edit θα προσθέσει νέα εργαλεία στο Gallery, ακόμα και για color grading.

Κάποιοι χρήστες ζήτησαν και Pro mode για την καταγραφή video, κάτι στο οποίο η OnePlus δε δίνει προτεραιότητα καθώς προτιμά να βελτιώσει πρώτα την default ποιότητα του video και την εμπειρία χρήστη.

Tags: