To iPhone 5S παρακολουθεί τις κινήσεις σας

Ακόμα και αφού έχει τελειώσει η μπαταρία
11 Μαρτίου 2014 16:28
To iPhone 5S παρακολουθεί τις κινήσεις σας

Σε μία ανάρτηση η οποία είναι τόσο απίστευτη, όσο και τρομακτική, ο χρήστης του Reddit, Glarznak έγραψε για μια τρομερή αποκάλυψη: Το iPhone 5S της Apple συνεχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις τους χρήστη, ακόμα και αφού έχει εξαντληθεί η μπαταρία. Τη Δευτέρα έγραψε και μας αποκάλυψε πως ενώ ήταν σε ταξίδι στο εξωτερικό, χάλασε το καλώδιο του φορτιστή του. Αντί να αγοράσει καινούριο λοιπόν, αποφάσισε να πετάξει το κλειστό πλέον τηλέφωνο στην τσάντα του και συνέχισε τις δουλειές του τις επόμενες 4 μέρες χωρίς αυτό. Σύμφωνα με την ανάρτησή του όμως, αυτό δεν εμπόδισε το smartphone του από το να καταγράφει τις κινήσεις του.

Το iPhone 5S έχει τον M7 συνεπεξεργαστή κίνησης, όπως τον ονομάζει η Apple. Αυτό το chip καταγράφει τις κινήσεις του χρήστη και τροφοδοτεί με δεδομένα διάφορες εφαρμογές fitness. Καθώς φαίνεται, ο M7 δε χρειάζεται καν το iPhone 5S για να τροφοδοτηθεί με ενέργεια. Όπως δήλωσε ο Glarznak "Καθώς ταξίδευα στο εξωτερικό, χάλασε το καλώδιο του φορτιστή του iPhone και έτσι η μπαταρία του 5S εξαντλήθηκε. Χρησιμοποιώ συχνά την εφαρμογή Argus για να καταγράφω τις διαδρομές μου, εφόσον εκμεταλλέυεται το M7 chip του τηλεφώνου. Μόλις γύρισα από τις διακοπές μου και φόρτισα το τηλέφωνο, διαπίστωσα με έκπληξη πως το Argus είχε καταγράψει τα βήματά μου αυτές τις 4 μέρες που το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Είμαι ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιασμένος και λιγάκι τρομοκρατημένος".

Όταν μια μπαταρία τηλεφώνου εξαντλείται, υπάρχει όντως ένα μικρό φορτίο που διατηρείται για να τροφοδοτεί συγκεκριμένα στοιχεία. Είναι γνωστό σε πολλούς αλλά είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο που ο M7 μπόρεσε να καταγράψει τις κινήσεις του χρήστη για 4 μέρες χωρίς μπαταρία.

Tags: