Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που θα πάει στη Σελήνη ψάχνει για γυναίκα να πάνε μαζί

Δεν την μπορεί τη μοναξιά του διαστήματος
19 Ιανουαρίου 2020 11:08
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που θα πάει στη Σελήνη ψάχνει για γυναίκα να πάνε μαζί

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa έχει κλείσει εδώ και καιρό το πρώτο εισιτήριο της SpaceX για ένα ταξίδι στη Σελήνη το 2023. Φαίνεται όμως πως η μοναξιά του διαστήματος δεν του ταιριάζει και ξεκίνησε να ψάχνει μία γυναίκα για να ταξιδέψει μαζί του. Όπως ξεκαθαρίζει όμως στο website του, δεν ψάχνει απλά για μία φίλη, αλλά για μία σύντροφο ζωής.

Ο Maezawa είχε πάντα όνειρο να πάει στο διάστημα. Θέλει να επισκεφτεί αυτό το ιδιαίτερο μέρος μαζί με ένα ιδιαίτερο άτομο.

Η επιλογή της κατάλληλης γυναίκας θα γίνει μέσω ενός event προξενιού το οποίο θα μεταδοθεί στην τηλεόραση ως reality show και θα ονομάζεται “Full Moon Lovers”. Οι αιτήσεις “έκλεισαν” μέσα σε πέντε μέρες ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 27.000. Οι προϋποθέσεις ήταν οι συμμετέχοντες να είναι ανύπαντρες γυναίκες άνω των 20 ετών, με “ζωντανή” προσωπικότητα και πάντα θετικές, να θέλουν να απολαύσουν τη ζωή στο μέγιστο, να ενδιαφέρονται να πάνε στο διάστημα και να μπορούν να συμμετέχουν στην προετοιμασία που απαιτείται και να επιθυμούν παγκόσμια ειρήνη.

Ο διαγωνισμός ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις και γυναίκες που εργάζονται στο χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας και του διαστήματος, οι οποίες ανησυχούν για τα πρότυπα που θα προβάλει αυτός ο διαγωνισμός στις νέες γυναίκες, αφού υπονοεί πως μία ρομαντική σχέση μπορεί να τις πάει πιο μπροστά στη ζωή από τη σκληρή εργασία σε αυτούς τους τομείς. Μάλιστα η παρουσιάστρια της τηλεοπτικής σειράς “XplorationOuterSpace” και απόφοιτος του MIT, Emily Calandrelli δήλωσε πως ενώ δεν είναι γενικότερα εναντίον αυτού του concept, θεωρεί πως οι πρώτες φορές είναι σημαντικές και δε θα ήθελε να απαντήσει στην κόρη της όταν τη ρωτήσει ποια ήταν η πρώτη γυναίκα που έφτασε στο φεγγάρι, “Ε να, κέρδισε ένα διαγωνισμό προξενιού”.