Πρόεδρος Βουλής ΗΠΑ: Το Facebook είναι συνένοχο για την παραπλάνηση του λαού

Το δριμύ κατηγορώ της Nancy Pelosi
17 Ιανουαρίου 2020 10:42
Πρόεδρος Βουλής ΗΠΑ: Το Facebook είναι συνένοχο για την παραπλάνηση του λαού

Εν μέσω της παραπομπής Trump, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση προς το Facebook, το οποίο χαρακτήρισε άπληστο, ανεύθυνο και ξεδιάντροπο. Δήλωσε δημόσια πως θεωρεί ότι θα κάνει τα πάντα για τα χρήματα χωρίς να το ενδιαφέρει η ευθύνη που φέρει απέναντι στον αμερικανικό λαό, ενώ υπονόησε πως ευνοεί την τωρινή διοίκηση του Donald Trump με αντάλλαγμα μειωμένους φόρους και λιγότερους κανονισμούς.

Το δριμύ κατηγορώ της Pelosi ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί πως το Facebook και ο CEO του, Mark Zuckerberg, έχουν συγκεντρώσει υπερβολική εξουσία.

Νομίζω πως έχουν καταχραστεί πολύ την τεράστια ευκαιρία που τους έδωσε η τεχνολογία. Η σκέψη μου για αυτούς είναι πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι απαλλαγές φόρων και να μην παρθεί καμία απόφαση περί αντιμονοπωλιακού δικαίου και χαϊδεύουν τα αυτιά αυτής της κυβέρνησης για αυτό το λόγο, επειδή έως τώρα αυτό έχουν λάβει. Αυτό που λένε, πολύ ξεκάθαρα, πολύ ωμά, είναι πως σκοπεύουν να είναι συνένοχοι στην παραπλάνηση του αμερικανικού λαού με χρήματα που ένας θεός μόνο ξέρει από πού έρχονται. Δεν ελέγξανε καν τα χρήματα από τη Ρωσία στις προηγούμενες εκλογές. Δε σκέφτηκαν καν πως έπρεπε να το κάνουν. Έχουν υπάρξει εντελώς ανεύθυνοι. Και πάλι, όπως λέτε, αυτοί είναι άνθρωποι που ξέρουμε και έχουμε συνεργαστεί μαζί τους κατά καιρούς. Βασικά το Facebook έχει παρουσία στην περιοχή αλλά δεν έχουν γραφείο στην περιφέρεια μου και νομίζω πως η συμπεριφορά τους είναι ξεδιάντροπη.

Το "ξέσπασμα" της Pelosi έρχεται μετά από την εμμονή του Facebook να αναρτά πολιτικές διαφημίσεις ακόμα κι αν αυτές περιέχουν ψευδή στοιχεία. Να θυμίσουμε πως το Facebook είχε επίσης αρνηθεί να κατεβάσει ένα κατασκευασμένο video το οποίο εμφάνιζε την Pelosi μεθυσμένη.

Το Facebook δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αναφορά της Προέδρου.