Ο Mark Hamill διαγράφει το Facebook λόγω των πολιτικών διαφημίσεών του

“Ποιος νοιάζεται” θα πείτε και απαντά
16 Ιανουαρίου 2020 10:55
Ο Mark Hamill διαγράφει το Facebook λόγω των πολιτικών διαφημίσεών του

Ο αστέρας των Star Wars, Mark Hamill ανακοίνωσε πως διαγράφει το Facebook, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας πως δε θα λογοκρίνει πολιτικούς ανεξάρτητα από το αν διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις αλλά και ούτε θα ελέγχει τις πολιτικές διαφημίσεις για την ειλικρίνεια των δηλώσεών τους. Όντως λοιπόν, μετά την ανακοίνωση στο Twitter, ο verified λογαριασμός του στο Facebook δε βρέθηκε.

Είμαι τόσο απογοητευμένος που ο Mark Zuckerberg εκτιμά περισσότερο το κέρδος από την ειλικρίνεια που αποφάσισα να διαγράψω το λογαριασμό μου στο Facebook. Ξέρω πως η πλειοψηφία του κόσμου θα πει “Ποιος νοιάζεται;” αλλά θα κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια.

Το link στο tweet του είναι από ένα άρθρο των New York Times στο οποίο το Facebook εμμένει στην απόφασή του να επιτρέπει ψευδείς ισχυρισμούς στις πολιτικές διαφημίσεις.

Απουσία κανονισμών, το Facebook και άλλες εταιρίες μπορούν να σχεδιάσουν τις δικές τους πολιτικές. Βασίσαμε τη δικιά μας στην αρχή πως οι άνθρωποι πρέπει να ακούν τα πάντα από αυτούς που θέλουν να τους κυβερνήσουν, με τα καλά και τα κακά, και ό,τι λένε πρέπει να συζητιέται δημόσια. – Rob Leathern, Διευθυντής Product Management του Facebook